2009. szeptember 20., vasárnap

Capuccino brownie

Rettenetes gyengém a csokoládé :-) Hamarabb készítek bármilyen süteményt csokival, mint akár gyümölccsel, lekvárral, stb.

A brownie pedig egy fullcsokoládés szerzet, magától értetődik, hogy egyik kedvencem! Ettük már fagylalttal és meggyöntettel - töltetlenül.




Egy román hölgy blogján pedig rámköszönt egy kávés-krémtúrós változata, s Edit barátném rögtön le is fordította nekem :-) Isteni... Csokoládés-mandulás tészta, fahéjas krémtúróval és csokoládémázzal... Nem ragozom, mutatom!




Capuccino brownie




Hozzávalók:

  • 12 dkg étcsokoládé
  • 8,5 vaj
  • 1 ek. főzött kávé
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg őrölt mandula
  • csipet só
  • 1 kk. sütőpor

Krémtúró:
  • 15 dkg túró
  • 1 ek. tejföl
  • 4 dkg vaj
  • 2-3 ek. porcukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1/2 kk. fahéj
Máz:
  • 8 dkg étcsokoládé
  • 2 dkg vaj
  • 1-2 ek. főzött kávé

A csokoládét összeolvasztjuk a vajjal és a kávéval - gőz fölött vagy mikróban, alacsony teljesítményen. Langyosra hűtjük, majd kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, s fényesre kavarjuk.

Hozzáadjuk a lisztet és az őrölt mandulát, a sütőport és a sót, majd sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokon 25 percig sütjük.

A karimát lepattintva róla kihűtjük.

Elkészítjük a krémtúrót: a hozzávalókat késes betétű robotgéppel vagy mixerrel krémesre-habosra kavarjuk, majd a kihűlt tészta tetejére simítjuk. Kis időre hűtőbe tesszük, hogy a krém kissé megszilárduljon.

A mázhoz összeolvasztjuk a csokoládét, a vajat és a kávét, kicsit hűlni hagyjuk, majd a krémtúró tetejére csurgatjuk, óvatosan elsimítjuk.

Hűtőben kidermesztjük.



19 megjegyzés:

  1. Milyen sanyaru sorsa van egy forditonak... Meg egy szelettel sem kap!

    VálaszTörlés
  2. Edit! nosza! ugorj neki!!!
    én neki fogok! Evidenciában tartom a receptet! Bár hasonló töltött browniet már én is csináltam!
    Nem lehet abbahagyni, az biztos!

    Viki! egy kis morzsácska???? :))))

    VálaszTörlés
  3. Hűha! Ez valami NAGYON JÓL NÉZ KI!!!!!!

    VálaszTörlés
  4. Szia Ancsa! :) Hogy összefutottunk :) Nem semmi!

    VálaszTörlés
  5. Csokiimádatodban maximálisan osztozom. Hozzátéve a saját egyéb tortaimádatomat, csak annyit mondhatok, hogy gyönyörűséges a torta!! :-))

    VálaszTörlés
  6. Viki, ezt muszáj lesz kipróbálni! :-)
    Itt hány cm-es átmérőjű a tortalap?

    VálaszTörlés
  7. Edit, tudod, megígértem: majd sütünk együtt egy ilyet, jó?


    Ancsi, életveszély... És jelentem: van mééééééég!!!


    Zsó, helló :-) Gyere egy szeletre :-)


    Boszi, köszi :-)


    Yasmine, mint Gombóc Artúr, komolyan :-) Köszi a dicséretet!


    Megmértem a formát: 22 cm átmérőjű! Hajrá!!!

    VálaszTörlés
  8. AZt kérném hogy: légyszi alaposan csomagold be, nehogy összekenje a zakuszkás üveget, és a mézes isteni sütit meg nehogy megnyomja. Köszönöm:-))

    VálaszTörlés
  9. Húúúú,ez a süti így,innen nézve tömény csábítás!

    VálaszTörlés
  10. Na ez így vasárnap éjszaka egy 2 napos szüreti lakoma után is jöhetne...kinyitom az ablakot!

    VálaszTörlés
  11. Az egyik legcsábítóbb torta, amivel találkoztam! Gratulálok ehhez is és a 100 ezerhez is!!!!( pezsgős-üveg smiley:)) )

    VálaszTörlés
  12. Max, nagyon körültekintően fogok csomagolni, megígérem! Hogy állnék elibed összetört tetejű csokis sütivel?


    Belly, egész közelről nézve is csábít :D


    Kata, 2 nap szüret után ez legyen a megérdemelt jutalom!


    Trin, köszönöm :-) Valami elképesztően finom! Nyitom a pezsgőt!!!

    VálaszTörlés
  13. Nekem is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Légyszí, légyszí, igazááááán na, légyszííí :D

    VálaszTörlés
  14. Garffyka, ha Edittel sütünk, abból neked is fog jutni ;-))

    VálaszTörlés
  15. Viki kedves, kicsi a világ. A Flagmagazinban találtam ezt a receptet, így kavarodtam ide hozzád. Én is körmölgetek a magazinba.
    A receptet elkészítettem a karácsonyfadíszités alkalmával, a hétvégén. Itt sajna nincs jó túró, az állaga, íze is más. :( Úgyhogy utólagos engedelmeddel a töltelék mascarpone sajtkrémes, rumos, kávés, vaníliás lett. Jaj, Viki, ez egy isteni recept még így is, hogy belekontárkodtam. Remek! Sokcsillagos, elronthatatlan, finom, abbahagyhatatlan. Köszönöm. Jövök hozzád máskor is.

    VálaszTörlés
  16. Tinkmara :-)) Nagyon köszönöm a kedves szavaidat!!! Annyira, de annyira jól esnek :-)

    Szívből örülök, hogy ilyen flottul megoldottad a túrókérdést, és jól sikerült a süti!

    VálaszTörlés
  17. Most jól elmorzsolok egy könnycseppet :-)

    VálaszTörlés
  18. Capuccino, és még óriási betűkkel is...na igen.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.