Vannak receptek, melyek rabul ejtenek, nem mennek ki a fejemből, és sürgető kényszert érzek, hogy máris megvalósítsam.
Ez is ilyen. Edit barátném küldött egy linket, rajta a briós, gyönyörű fázisfotókkal. Jött, látott, győzött. Még aznap este megsütöttem vacsorára - Zuram aléltan falta :-DD
A tészta rendkívül jó alapanyag, öröm vele dolgozni! Megéri kísérletezni vele mind sós, mind édes irányban - foszlós, puha, másnap is friss! Itt és most sajttal, brindzával, oregánóval... Míg sült, olyan, de olyan illatok terjengtek!
Ez is ilyen. Edit barátném küldött egy linket, rajta a briós, gyönyörű fázisfotókkal. Jött, látott, győzött. Még aznap este megsütöttem vacsorára - Zuram aléltan falta :-DD
A tészta rendkívül jó alapanyag, öröm vele dolgozni! Megéri kísérletezni vele mind sós, mind édes irányban - foszlós, puha, másnap is friss! Itt és most sajttal, brindzával, oregánóval... Míg sült, olyan, de olyan illatok terjengtek!
BB - brindzás briós
Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 14 dkg vaj/margarin
- 2 tojás sárgája
- 60 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2 tk. cukor
- 2 kk. só
Töltelék:
- 4-5 dkg vaj
- 10-15 dkg sajt
- 10 dkg brindza/juhtúró
- morzsolt oregánó
A tészta hozzávalóit kenyérsütő gép üstjébe pakoljuk, dagasztjuk-kelesztjük. Nagyon jó textúrájú tésztát kapunk!
Ha megkelt, átgyúrjuk, majd lisztezett munkalapon téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük olvasztott vajjal, ráreszeljük a sajtot, rámorzsoljuk a juhtúrót, meghintjük oregánóval. Félbehajtjuk, kicsit összenyomkodjuk.
Éles késsel csíkokra vágjuk, spirál alakban megcsavarjuk, majd brióst kanyarítunk belőle. Sütőpapírral borított tepsire ültetjük őket, 20 percig kelni hagyjuk.
Megkenjük a maradék tojásfehérjével, s előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.
Ha megkelt, átgyúrjuk, majd lisztezett munkalapon téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük olvasztott vajjal, ráreszeljük a sajtot, rámorzsoljuk a juhtúrót, meghintjük oregánóval. Félbehajtjuk, kicsit összenyomkodjuk.
Éles késsel csíkokra vágjuk, spirál alakban megcsavarjuk, majd brióst kanyarítunk belőle. Sütőpapírral borított tepsire ültetjük őket, 20 percig kelni hagyjuk.
Megkenjük a maradék tojásfehérjével, s előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.
Megint eszméletlen jót találtál ki Viki!!! Ezt nekem sütötted, gondolom én a brindza miatt:)))
VálaszTörlésVan még netán? :))
Ha mardt még egy, akkor azon osztozzunk meg Trinity! Én is imádnám!!!! :)
VálaszTörlésJaj, mar megint valami finom!
VálaszTörlésTi sosem pihentek?
Én is nézegettem ezeket a román oldalakat, magyar gasztroblogokon több hivatkozás is van rájuk. Valami elképesztő, hogy miket tudnak! Az ember azt hinné, hogy már nem lehet újat kitalálni, de igen, lehet. Mindig lehet! Ez a csavart briós is valami szenzációs! Nagyon mutatós! :-))
VálaszTörlésDe szépek lettek!!!
VálaszTörlésMaradt még?
Én is nagyon imádnám:DDD
Én már úgy, de úgy várom a hétvégét! Manapóm fogyózik és az ilyen nyalánkságokat mindig 7végére időzítem, mert a kúra 5 napos :)
VálaszTörlésTrin, Ancsika, ezek már elfogytak, azóta reinkarnálódtak fokhagymás változatban :-))
VálaszTörlésEdit, kenyér helyett ez volt ;-)
Yasmine, annyira, de annyira kreatívak! Sokszor elég lefordítani a hozzávalókat, s minden ott van gyönyörűen a fázisfotókon!
Gabi, köszi :-) Fokhagymás? Jöhet?
Garffyka, mindig mondom: M. egy hős! Nagyon erős önfegyelme van! Na majd hétvégére!
Megcsinaltam, mennyei...
VálaszTörlés:-)))
VálaszTörlés