20-án mamiéknál voltunk, s papával szedtünk két szatyornyi szilvát, nehogy szegény kisunokája hiányt szenvedjen :-)
Idén hallatlan mennyiségű szilva terem: mindenhol azt látom, hogy roskadnak a fák! Olyannyira, hogy papánál is volt 1-2 ág letörve, dugig tömve gyümölccsel... Hihetetlen. Tavaly imitt-amott volt mutatóban pár szem a fákon. A gyümölcsfák szeszélye :-)))
Itt a szilva, kezdeni kell vele valamit! Így lett szilvával töltött csirke az ebédünk!
Idén hallatlan mennyiségű szilva terem: mindenhol azt látom, hogy roskadnak a fák! Olyannyira, hogy papánál is volt 1-2 ág letörve, dugig tömve gyümölccsel... Hihetetlen. Tavaly imitt-amott volt mutatóban pár szem a fákon. A gyümölcsfák szeszélye :-)))
Itt a szilva, kezdeni kell vele valamit! Így lett szilvával töltött csirke az ebédünk!
Szilvával töltött csirke
Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb
- 2 zsemle
- 10-12 szem szilva
- 10 dkg aszalt szilva
- 1 csokor petrezselyem
- 1 tojás
- só, bors
- 1 mk. őrölt gyömbér
A zsemléket tejbe/vízbe áztatjuk, majd alaposan kifacsarjuk.
A szilvát kimagvaljuk, apróra vágjuk, az aszalt szilvát szintúgy. A zsemléhez adjuk. Hozzáütjük a tojást, beleszórjuk a finomra vágott perzselyemzöldet, sózzuk, borsozzuk, gyömbérrel ízesítjük.
A combokat megmossuk, s ujjunkkal óvatosan meglazítjuk a bőrt. A tölteléket kézzel vagy kanál segítségével a bőr alá tuszkoljuk, egyenletesen, nehogy kirepedjen. A húst kívülről megsózzuk.
Tepsibe fektetjük, 1 dl vizet öntünk alá, s combmérettől függően fólia alatt 40-50 percig pároljuk, majd a fóliát levéve pirosra sütjük.
Gizi-féle sütőben sült krumplit szervíroztam hozzá, Max-tól az MP hétvégéjén ajándékba kapott wok fűszerkeverékkel ízesítve - ahogy megbeszéltük :-)) Istentelen finom lett!
Aszalt szilvával ismertem, de frissel keverve is szuper lehetett!!!
VálaszTörlésÉn is a friss szilvára szavazok a hús mellé. Az aszalt gyümölcs nekem kicsit tömény. Nagyon finomat főztél, igazán kedvemrevaló - megint!
VálaszTörlésMár kétszer csináltam meg ezt a finomságot és nagyon tetszett kiscsaládomnak! Köszi-köszi!
VálaszTörlésKedves Chef Viki!
VálaszTörlésElkészítettem ezt az ételt, nagyon finom lett, így saját blogomon is népszerűsítem.
http://fenypitypangok.blogspot.hu/
Köszönet érte!