Tegye fel a kezét, aki nem szereti ezt a kaját! Személy szerint nem ismerek egyetlen ilyen embert sem :-) Kicsi és nagy egyaránt imádja, ahogy a frissen sült sajt olvad-nyúlik, hozzá hűs tartármártás, párolt rizs vagy szalmakrumpli.
Valószínűleg olyan étlap sem létezik, amin ne szerepelne :-) Hogyne, hisz pofonegyszerű elkészíteni! Sőt, még sietni is kell a sütéssel, hogy a sajt végzetesen szét ne folyjon. Azt hiszem, nem több összedobni, mint 10 perc. Kérdés: akkor mi a csudának vennénk fagyasztott verziót? Ugye?
Hétvégente rituálészerűen szoktam átnézni a hirdetési újságokat, valahol mindig van igen kedvező áron sajt, ami tökéletesen megfelel erre a célra :-)
Rántott sajt
Hozzávalók:
A sajtot ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, így sütés után biztos marad valami a panír között :-)
A titok egyébként a dupla panírban rejlik. Hogy tempósabb legyen, a tojást össze szoktam keverni a liszttel, egy mozdulatot megspórolok vele. Ne legyen sűrű, épp csak kapja össze egy kicsit a felvert tojást a liszt.
Tehát tojásos liszt, zsemlemorzsa, majd újra tojásos liszt, és megint zsemlemorzsa. Ilyen vastagságú bundából jó eséllyel nem folyik ki a sajt sülés közben!
Olajat forrósítunk, majd oldalanként kb. 30-30 másodperc alatt ropogósra sütjük a sajtszeleteket. Papírtörlőre szedjük, majd kedvünk szerinti körettel és tartárral tálaljuk.
Valószínűleg olyan étlap sem létezik, amin ne szerepelne :-) Hogyne, hisz pofonegyszerű elkészíteni! Sőt, még sietni is kell a sütéssel, hogy a sajt végzetesen szét ne folyjon. Azt hiszem, nem több összedobni, mint 10 perc. Kérdés: akkor mi a csudának vennénk fagyasztott verziót? Ugye?
Hétvégente rituálészerűen szoktam átnézni a hirdetési újságokat, valahol mindig van igen kedvező áron sajt, ami tökéletesen megfelel erre a célra :-)
Rántott sajt
Hozzávalók:
- személyenként 2 szelet sajt
- panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa
- sütéshez: olaj
A sajtot ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, így sütés után biztos marad valami a panír között :-)
A titok egyébként a dupla panírban rejlik. Hogy tempósabb legyen, a tojást össze szoktam keverni a liszttel, egy mozdulatot megspórolok vele. Ne legyen sűrű, épp csak kapja össze egy kicsit a felvert tojást a liszt.
Tehát tojásos liszt, zsemlemorzsa, majd újra tojásos liszt, és megint zsemlemorzsa. Ilyen vastagságú bundából jó eséllyel nem folyik ki a sajt sülés közben!
Olajat forrósítunk, majd oldalanként kb. 30-30 másodperc alatt ropogósra sütjük a sajtszeleteket. Papírtörlőre szedjük, majd kedvünk szerinti körettel és tartárral tálaljuk.
Nekem jöhet!!!! Föleg, ha még egy kevés rántott gomba is kerül mellé a tányérra :)))
VálaszTörlésImádom!
VálaszTörlésImádom, imádom!
Bármikor jöhet! :))
VálaszTörlésAncsi, okés :-)
VálaszTörlésSzepykém, a könnyeimet törölgetem :-) Végre!!!
Limara :-)
Ugye? :DD
VálaszTörlésAzért, van, amit megeszek ám!:DD
Teljesen gáz vagyok... :DD
Hát Szepy, nem lennék a feleséged :-DDD Mi az istencsudáját főznék neked? :-)))
VálaszTörlésHa hiszed, ha nem, délelőtt mondtam az anyukámnak, hogy legkésőbb hétvégén ezt csinálok:)
VálaszTörlésNa, akkor Viki nem veszi feleségül Szepyt..Ezt leadom a bulvárrovatnak, csemegézzenek:DDD
VálaszTörlésA rántottsajt: bármikor!!!
Lehet kapni spéci rántanivalót-tényleg nem folyik ki a bundából!!
Elindítottad a fantáziámat!
VálaszTörlésVárlak egy limonádéra,gyere hozzám!:-) Jó lesz a kréker mellé!
VálaszTörlésKata, közel vannak az agyhullámaink :-) Fizikailag is :-)
VálaszTörlésTrin, micsoda pletyka indul :-D Igen, ismerem a rántott sajtnak való sajtot - ez nem az volt :-)
Karulino, váltsd valóra!
Andi, köszönöm, megyek!
Rántott sajtot, pörköltet, rántott húst, töltöttkáposztát, krumplistésztát, somlóit, palacsintát, meg mondjuk rizseshúst, meg ....
VálaszTörlésAzért van amit megeszek, csak kevés...:D
Ha hiszed ha nem a férjem nem szereti. Orsi
VálaszTörlésÚgy is működik a dolog, ha előtte a sajt szeletet jól lehűtöd, és nincs ideje megolvadni.
VálaszTörlésJa és imádom, főleg ha camembert, áfonyával.
Orsi, húztam egy strigulát álmélkodva!
VálaszTörlésMax, ühüm, okés! A napokban olvastam, hogy valaki fűszeres szilvalekvárral tálalta, és nyamiiiiii :-)
Ja és, hogy tovább álmélkodj van olyan barátnőm, aki a sajtot, mint olyat nem szereti. Na ehhez mit szólsz? Orsi
VálaszTörlésDe jó, hogy eszembe juttattad, én is imádom!
VálaszTörlésén is szeretem, de sajnos nem tudok sütni. úgy látszik én vagyok az egyetlen, de nekem szétfolyik:-(
VálaszTörlésOrsi, én olyat ismerek, aki a savanyított tejtermékeket nem szereti, tejföl, joghurt, ilyesmi. Csak tátottuk a szánkat!
VálaszTörlésNapmátka, ugye? Olyan kézenfekvő, és szeretjük elfelejteni :-)
Nokedli, dupla panír, és sütés előtt tedd hűtőbe, hogy jól megdermedjen! Ideje sem lesz szétfolyni :-)
Gyorsan jelzem, hogy ÉN IS IMÁDOM!!! :-)))
VálaszTörlés