Egyik este a szomszédom lazán átlógatott egy vödröt a kerítésen, és feltette a kérdést: "Szomszédasszony, van kedved halat pucolni?" Bután néztem a vödrébe, ahonnan két gyönyörű ponty "nézett" vissza :-)
Horgászni volt délután, s nem tudom hogy csinálja, de sosem áztatja feleslegesen a damilt: mindig zsákmánnyal tér vissza. Amiből mi is szoktunk kapni :-) Jószomszédi viszony :-)
A hal gyönyörűséges volt. Sehol egy kis zsírréteg, zsenge hús, egyszerűen nem volt szívem "snassz mezei módon" kirántani (oszt csá). Recepteket tallóztam, s találtam is egy pompás, pofonegyszerű, mégis szédületes fogást a Mindmegettén!
Horgászni volt délután, s nem tudom hogy csinálja, de sosem áztatja feleslegesen a damilt: mindig zsákmánnyal tér vissza. Amiből mi is szoktunk kapni :-) Jószomszédi viszony :-)
A hal gyönyörűséges volt. Sehol egy kis zsírréteg, zsenge hús, egyszerűen nem volt szívem "snassz mezei módon" kirántani (oszt csá). Recepteket tallóztam, s találtam is egy pompás, pofonegyszerű, mégis szédületes fogást a Mindmegettén!
Ponty paradicsomos hagymaágyon
Hozzávalók:
- 1 db konyhakész ponty/pontyszeletek/tengeri halfilé (60-80 dkg)
- citrombors by Max!, khm ennek hiányában halfűszer
- 3-4 nagy fej vöröshagyma
- 2 dl paradicsomlé
- 1 dl fehérbor
- 3-4 db babérlevél
- só, bors
A halat felszeleteljük, szerencsés esetben a fantasztikusan finom citromborssal vagy egyszerűen halfűszerrel ízesítjük, fél órát állni hagyjuk, majd kevés olajon mindkét oldalát pirosra sütjük.
A hagymát megtisztítjuk, félfőre vágjuk, kevés olajon, lassú tűzön puhára pároljuk. A megpuhult hagymaszeleteket tepsibe borítjuk, meglocsoljuk a paradicsomlével és a borral, rádobjuk a babérlevelet, sózzuk-borsozzuk. A hagymaágyra fektetjük az elősütött halszeleteket, majd 30 percre a sütőbe dugjuk, míg a leve kissé besűrűsödik.
Petrezselymes krumlival vagy rizzsel tálaljuk.
A hagymát megtisztítjuk, félfőre vágjuk, kevés olajon, lassú tűzön puhára pároljuk. A megpuhult hagymaszeleteket tepsibe borítjuk, meglocsoljuk a paradicsomlével és a borral, rádobjuk a babérlevelet, sózzuk-borsozzuk. A hagymaágyra fektetjük az elősütött halszeleteket, majd 30 percre a sütőbe dugjuk, míg a leve kissé besűrűsödik.
Petrezselymes krumlival vagy rizzsel tálaljuk.
hhmmmm:-) ilyen jó halasreceptre mindig vevö vagyok. csak nekem a ponyt nagyon szálkás, majd valami filéböl próbálkozom...
VálaszTörlésVAjh működik ez harcsával is? Mi azt kaptunk a szomszédtól! De nagyon jól hangzik és néz is ki.
VálaszTörlésIsteni lehetett Viki! :) Imádom a halat!
VálaszTörlésNagyon guszta!
Noki, tényleg jó szálkás volt! Kézzel-lábbal ettük :-D Filéből is abszolút működőképes!
VálaszTörlésKarulino, hát hogy a fenébe ne működne harcsával?! Hajrá!
Duende, köszönöm :-) Naaaaagyon finom volt!
Viki!
VálaszTörlésÉn is filéből kérném szépen!!!! Finom!!!
Jó lehet egy ilyen szomszéd, aki csak úgy lógat ...
VálaszTörlésIsteni finom lehetett. Recept mentve, köszi!! :-))
Nagyon szeretem a halat, ha nem is a ponty a kedvencem, azért most ez is igen jólesne!
VálaszTörlésTrin, neked kifilézem :-)
VálaszTörlésYasmine, tényleg nagyon jó szomszéd :-) Viszontkedvességként sütivel szoktam őket tömni :-)
Napmátka :-) Most adott volt a ponty, egyébként szálkátlan tengeri halban utazunk mi is legtöbbször!
Jelentem, most csak integetek, mert a halat nem szeretem!:DD
VálaszTörlésTudom Szepy :-) Holnap is gyere, az tetszeni fog!
VálaszTörlés