Villámgyors, pofonegyszerű, habkönnyű desszert!
Ami azt illeti, Garffyka tehet róla :-)) Olyan káprázatos parfékat sorakoztatott fel az utóbbi időben, hogy tudat alatt is a parfé szó zakatolt a fejemben.
Aztán felhalmoztam egy rakás maradékot itthon (aszalt szilva a szilvás csirkéből, omlós keksz meg még az áfonyás sajttortából), s egy adag túrót, aminek még volt két nap kihordási ideje, de ekkor már képtelen voltam másra gondolni a parfén kívül!
Garffyka, köszönöm az inspirációt :-)
Aszalt szilvás túróparfé
Hozzávalók:
Ami azt illeti, Garffyka tehet róla :-)) Olyan káprázatos parfékat sorakoztatott fel az utóbbi időben, hogy tudat alatt is a parfé szó zakatolt a fejemben.
Aztán felhalmoztam egy rakás maradékot itthon (aszalt szilva a szilvás csirkéből, omlós keksz meg még az áfonyás sajttortából), s egy adag túrót, aminek még volt két nap kihordási ideje, de ekkor már képtelen voltam másra gondolni a parfén kívül!
Garffyka, köszönöm az inspirációt :-)
Aszalt szilvás túróparfé
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 1 dl tejföl
- 2 dl habtejszín
- 2-3 ek. porcukor
- 1-2 cs. vaníliás cukor/vanília kivonat
- 1 citrom
- 10 dkg aszalt szilva
- opcionálisan vaníliás omlós keksz
A túrót összekeverjük a tejföllel, a cukorral, vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával.
A tejszínből Z alakú mozdulatokkal, ovális habverővel (vagy géppel) kemény habot verünk, s óvatosan a túróhoz keverjük.
Egy hasáb/őzgerinc formát folpackkal kibélelünk, belesimítjuk a túrókrémet, majd beledobáljuk az aszalt szilvát. Opcionálisan kirakjuk omlós keksszel, ha talapzatot is szeretnénk majdan neki.
Lefedjük még egy adag folpackkal, és mélyhűtőbe süllyesztjük - néhány órára.
Fogyasztás előtt a levágott adagot-szeleteket érdemes szobahőmérsékleten hagyni 10-15 percet hagyni kiengedni. Egyrészt az íze is jobban érvényesül, másrészt nem kell kősziklát szopogatnunk :-) Döbbenetesen keményre fagy! De türelem isteni túróparfét terem!
A tejszínből Z alakú mozdulatokkal, ovális habverővel (vagy géppel) kemény habot verünk, s óvatosan a túróhoz keverjük.
Egy hasáb/őzgerinc formát folpackkal kibélelünk, belesimítjuk a túrókrémet, majd beledobáljuk az aszalt szilvát. Opcionálisan kirakjuk omlós keksszel, ha talapzatot is szeretnénk majdan neki.
Lefedjük még egy adag folpackkal, és mélyhűtőbe süllyesztjük - néhány órára.
Fogyasztás előtt a levágott adagot-szeleteket érdemes szobahőmérsékleten hagyni 10-15 percet hagyni kiengedni. Egyrészt az íze is jobban érvényesül, másrészt nem kell kősziklát szopogatnunk :-) Döbbenetesen keményre fagy! De türelem isteni túróparfét terem!
Nagyon-nagyon guszta! Megkóstolnám, ilyent még nem ettem soha. :)
VálaszTörlésBiztos isteni finom! :) Nagyon jól néz ki!
VálaszTörlésÉn sem ettem még, de ránézésre csak jókat tudok elképzelni.:))
VálaszTörlésHmmmm, nagyon nagyon csábítóóóó!
VálaszTörlésEdit mondta, keresztbe főztünk :), én a te cukkini krémlevesedből inspirálódtam.
Gasztroboszi, elsőre nagyon jól sikerült :-) Tessék kipróbálni :-)
VálaszTörlésAncsika, isteni bizony!
Mónika :-)
Garffykám, köszönöm az inspirációt! A tieidet látva csak csurgott a nyálam :-)
Na vegre tudok irni!
VálaszTörléssokat nem akarok mondani, csak OMLOSZ!
Es igen, keresztbefoztetek!
Na tessék..Most nekem is csurog a nyálam:)))
VálaszTörlésEdit, omjósz :-))) Így a helyes :-))
VálaszTörlésTrin, van még! Gyere!
Imádom a túrófagyit, nagyon finom lehet ez is! Képzeld, tegnap vettem egy csomag túrót, még nem tudtam mire fogom használni, de éreztem, hogy meg kell vennem. Mostmár tudom miért :)
VálaszTörlésEz nagyon fini lehet,csodásan néz ki.
VálaszTörlésNagyon istenien néz ki! Szeretjük a túrósakat,de legtöbbször zselatint használtam a hasonlóhz. Most megpróbálom majd a parfét.
VálaszTörlésSzuper ez a recept, gyors, könnyű, és még szép is! Igazi vendégváró, de aférjem imádja a túrót cukorral, meg tejföllel kikeverve. Egyszer meglepem ezzel!:))
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésNézz be hozzám légyszíves,vár egy kis frissítő:-)
ManóAnyó, túrófagyi! Nyami! No valami ilyesmit képzelj el, persze 10 perc állás után :-)
VálaszTörlésGasztroblogger körökben működik a telepátia, hidd el :-)
Belly, fini bizony!
Andi, eddig én is zselatinban utaztam! Érdekes próba, de fogyasztás előtt tényleg hagyni kell olvadni picit!
Benzsi, tényleg! Vendégvárónak remek! Férj imádni fogja, ha ennyi szereti a túrót!
Belly, megyek, nézlek :-)