Ők pedig a meleg előételek. Valójában elég sokat gondolkodtam rajta, mit is készítsek - mi mindig a közepébe csapunk előételek nélkül :-) Előételként megiszunk vendégségek alkalmából 1-1 kupica pálinkát :-D
Aztán eszembe jutott, hogy trendi helyeken milyen menő előétel a sárgadinnye pármai sonkával! Hm, ez biztos jó melegen is, grillen átsütve! Ahogy így méláztam, eszembe jutott, hogy van itthon sárgabarack is, jó kemény húsú, az asztalon velem szemben meg friss rozmaring a cserépben.
Pármai sonka helyett mezei bacon (khm, kissé pénztárcanehéz volna), szaporán beburkoltam a gyümölcsöket, grillre tettem - és kiderült, hogy ez tényleg működik!
Aztán eszembe jutott, hogy trendi helyeken milyen menő előétel a sárgadinnye pármai sonkával! Hm, ez biztos jó melegen is, grillen átsütve! Ahogy így méláztam, eszembe jutott, hogy van itthon sárgabarack is, jó kemény húsú, az asztalon velem szemben meg friss rozmaring a cserépben.
Pármai sonka helyett mezei bacon (khm, kissé pénztárcanehéz volna), szaporán beburkoltam a gyümölcsöket, grillre tettem - és kiderült, hogy ez tényleg működik!
Dinnye és barack köntösben
Hozzávalók:
- 20 dkg szeletelt bacon
- 1 kicsi sárgadinnye
- 6 szem keményebb sárgabarack
- bors
- friss (vagy szárított) rozmaring
A sárgadinnyéből is a keményebb húsút válasszuk, azt a fajtát, aminek kívülről gerezdes a héja! Félbevágjuk, kimagvaljuk. Karcsú szeleteket vágunk belőle, kiemeljük a húsát, majd keresztben megfelezzük. Falatnyi darabokat kapjunk! Beburkoljuk spirálisan baconszeletekbe, ha kell, fogvájóval megtűzzük.
Hasonlóan járunk el a barackkal is. Megmossuk, kimagvaljuk. A magok helyére friss rozmaringleveleket teszünk (vagy pici őröltet), megborsozzuk, s őket is becsomagoljuk bacon-be.
Grillrácsra pakoljuk a gyümölcsöket, és oldalanként 2-3 perc alatt készre sütjük.
Italajánlat: 2005. évjáratú badacsonyi hárslevelű. Nagyon könnyű, nagyon gyümölcsös, illatos fehérbor!
Grillrácsra pakoljuk a gyümölcsöket, és oldalanként 2-3 perc alatt készre sütjük.
Italajánlat: 2005. évjáratú badacsonyi hárslevelű. Nagyon könnyű, nagyon gyümölcsös, illatos fehérbor!
Azta! :D
VálaszTörlésNyitom az ablakot...Vagy nagyon naív vagyok???:))
VálaszTörlésNaiv vagy :-))) Múlt idő!
VálaszTörlés*nyamnyam* én ananásszal készítettem hasonlót, úgyhogy el tudom ám képzelni milyen finom lehet. most jut eszembe: sárgadinnye és bacon is van a hütöben::::
VálaszTörlésNoki, harcra fel :-)) Ananász! Milyen jó ötlet!
VálaszTörlésFú, nagyon szuper! Micsoda ötlet!
VálaszTörlésA jövő héten grillezünk, feldobok párat én is. Majd beszámolok.
WiseLady, remélem Nektek is ízleni fog :-) Várom a beszámolót :-)
VálaszTörlés