2009. július 24., péntek

Dorozsmai molnár...

Ponty helyett egyszerű tengeri halfilé. Mert ez volt otthon :-) Elkészítéséhez 3 kezet kell növesztenünk: az egyik kifőzi a tésztát. A másik elkészíti a gombás-tejfölös lecsót. A harmadik pedig kisüti a halfalatokat. Ugye, milyen egyszerű? :-DD


Á dehogy! Odatesszük forrni a vizet. Közben felkészítjük a lecsót. Forr a víz, kifőzzük a tésztát, s míg fő a tészta, addig kisülnek a halkockák! Na így már barátságosabb? :-)


Most érdemes nekifogni, mikor friss és olcsó a paprika, paradicsom - vagy ha van kimaradt lecsónk! Ami szerintem kizárt dolog :-) A végeredmény egy összetett ízű, házias étel, mely mégsem megterhelő ebben a melegben!


Dorozsmai molnár...


Hozzávalók:

  • 50 dkg tengeri halfilé - 1.000 Ft
  • só, bors
  • 2 ek. liszt
  • sütéshez pici olaj


A lecsóhoz:

  • 2 fej vöröshagyma - 30 Ft
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db paprika - 40 Ft
  • 40 dkg paradicsom - 80 Ft
  • 40 dkg gomba - 250 Ft
  • 2 dl tejföl - 100 Ft

Ezen kívül:

  • 30 dkg száraztészta, legjobb, ha csuszatészta

A tésztát lobogó, sós, enyhén olajos vízben kifőzzük, leszűrjük, melegen tartjuk.

A halat megmossuk, felkockázzuk. Sózzuk, borsozzuk, megforgatjuk a lisztben, és kevés olajon mindkét oldalát ropogósra sütjük. Félretesszük.

Lecsót főzünk. A vöröshagymát, fokhagymát finomra vágjuk, olajon megpároljuk. A paprikát felkarikázzuk, a paradicsomot cikkekre vágjuk, hozzáadjuk a hagymához. Zsírjára sütjük, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, s ezzel együtt főzzük készre. Sóval ízesítjük, a végén hozzákeverjük a tejfölt. Már nem forraljuk!

A kifőtt tésztára merjük a gombás lecsót, rátesszük a halfalatokat. További tejfölpamacsokkal megpöttyözhető, s már ehető is!

9 megjegyzés:

  1. Itt valami telepátia lehet ... A múltkor meg az almás csirke ...
    Pedig országon belül a lehető legmesszebb lakunk egymástól ...
    Nagyon gusztusos, finom étel lehet. Így, ebben az összeállításban még nem csináltam, nem ismertem. Megint tanultam. És milyen szépet! :-))

    VálaszTörlés
  2. Abszolút! A gasztrobloggerek agyhullámai néha ijesztően terjednek :-)))

    VálaszTörlés
  3. Úgy szeretném, ha a család szeretné a halat. Sohasem próbálhatok ki semmit. Ügyes vagy!:))

    VálaszTörlés
  4. Nem kérek halat, más nincs? Valami édesség esetleg?:DD

    VálaszTörlés
  5. Én a pontyot úgysem szeretem-de a többi hal jöhet!! Ebben a formában is!!!
    Nem válogatok, jár ezért valami bónusz esetleg? :))))))

    VálaszTörlés
  6. Nagyon tetszik ez a változat! Mindenképpen kipróbálom, pont várakozik még egy adag hal a fagyasztóban. Finom lehetne harcsából is, ami ugyan drága, de ünnepi alkalmakra azért megengedhető.

    VálaszTörlés
  7. Nagyon jól néz ki,remélem a család se vétózza meg,mert ezt szeretném nagggyyon!!

    VálaszTörlés
  8. Mónika, valami egyszemélyes adagot üss össze, még lehet, a család rászokik :-)

    Szepy, holnap hozok almás sütit, jó lesz?

    Scofield, nincs mit, gyere máskor is :-D

    Trin, piros pont! A nem válogatásért :-))

    Lúdanyó, harcsából még finomabb lehet! Igen, ünnepi alkalmakra!

    Andi, egyszerűen csak szó nélkül tedd a család elé :-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.