2009. július 21., kedd

Barackos-juhtúrós csirke

Kedvenc meghökkentő kombinációnk: gyümölcs és hús, ráadásul juhtúróval turbózva... A szombati hőségben ez volt az ebéd. Annyi idő alatt készült el, míg a rizs megfőtt, de a végeredmény isteni finom lett!

Zuram szó nélkül falta, a végén elégedetten hátradőlt, megsimogatta a hasát - majd felállt, és szedett egy újabb adagot :-)

Zamatos barack, pikáns juhtúró és omlós csirkehús - na ez az igazi rafinéria ;-)))


Barackos-juhtúrós csirke

Hozzávalók:

6 db felső csirkecomb - 500 Ft
6 db nektarin - 180 Ft
12,5 dkg juhtúró - 300 Ft
1 dl tejszín - 100 Ft
1 fej vöröshagyma - 20 Ft
pici só, sok bors

A csirkecombokat megmossuk, bőrét lehúzzuk, kicsontozzuk, majd vékonyra csíkozzuk. A nektarint gerezdekre vágjuk.

A finomra vágott vöröshagymát pici olajon üvegesre pároljuk. Rádobjuk a csirkecsíkokat, erős tűzön addig kevergetjük, míg a víz, melyet eresztett, elpárolog - ennyi idő alatt vígan meg is puhul. Hozzáadjuk a nektaringerezdeket, 1-2 percig kevergetjük, míg a barack épp csak átforrósodik.

Rámorzsoljuk a juhtúrót, hozzáöntjük a tejszínt, kiforraljuk. Pici sóval (a juhtúró igen sós!) és sok-sok borssal ízesítjük.

Párolt rizzsel tálaljuk.

Bekerülési költség: 1.100 Ft
Elkészítési idő: 30 perc

8 megjegyzés:

  1. Háát ez nagyon guszta! Imádom a gyümölcsös csirkét. Én is azt csináltam a hétvégén, és én is pont most tettem fel! :) Csak én almával. De ha belegondolok, barackkal jobb, határozottan. Ügyes vagy! :))

    VálaszTörlés
  2. Yasmine, ezt nem hiszem el :-)))

    Én ma fogok almás csirkét készíteni :-)))

    VálaszTörlés
  3. Hu, megnyugodtam, hogy nektarin, annak meg tudom enni a héját!:DDDD

    Fontos szempont!:D

    VálaszTörlés
  4. Szepy, nekem is... Majdnem még megfogni sem szeretem a szőrös őszibarackot :-))) Nekem mindig külön meg kell hámozni, mert ráz tőle a hideg!

    VálaszTörlés
  5. O, Viki. Koszi. Pont vettem ma barackot, es meg kell csinalnom a juhturot. Mekkora szerencse!!! Minden van itthon. :)
    x

    VálaszTörlés
  6. Na, engem nem sikerült meghökkenteni:)) Szeretem!

    VálaszTörlés
  7. Isteni Finom lehet!!!! Kár hogy nálunk csak én vagyok vevő az ínyencségekre,bár már a lecsót is kétfelé főzöm, az egyiket hagyományosan,a másikat cukkinivel..vagy ami éppen akad a kertben. Lehet,hogy a hússal is így fogok tenni??????????

    VálaszTörlés
  8. Trixi, elfelejtettem mondani tegnap, hogy itt a juhtúró! Várom a beszámolót!


    Trin, tudom, hogy mennyire hasonló az ízlésünk :-)


    Barbette, aha! A juhtúrós-tejszínes mehet a család többi tagjának, a maradék kis részbe pedig teszel magadnak barackot! Majd el fogják kunyerálni, meglásd :-D

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.