Azt hiszem, nem számít szentségtörésnek, ha a tejespitét az éppen érő gyümölccsel pakoljuk meg. Amúgy magyar módra :-) A tetején az érett sárgabarack szottyosra sült, maga a süti pedig olyan, mint a sült vaníliapuding... Állati! Zuram négyszer repetázott: csak állt a tál mellett, és újabb-újabb szeleteket vágott magának :-D
Kezdő konyhatündéreknek is sikerélményt hozó, villámgyorsan összeállítható, elronthatatlan, isteni desszert!
- 3 tojás
- 2 dl tej
- 4 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 2 cs. vaníliás cukor/1 tk. vaníliakivonat
- 1 mk. sütőpor
- 5 dkg vaj
- 3 csomag Mézes-mogyorós Jó reggelt keksz (3x5 dkg)
- 8-10 szem sárgabarack
A kekszalappal kezdjük. Késes betétű robotgépben morzsásra zúzzuk a kekszet és összegyúrjuk 5 dkg puha vajjal. Beletapicskoljuk egy kikent kerek piteformába, és 10 percig elősütjük.
Míg sül, összedobjuk a tésztát. A tojásokat kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, csipet sóval, hozzáöntjük a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet. Érdemes ovális kézi habverővel dolgozni, garantáltan csomómentes a végeredmény.
A barackokat megmossuk, kimagvaljuk, félbevágjuk.
A megsült morzsára öntjük a nagyon híg tésztát, megpakoljuk a barackkal, és további 20-25 perc alatt készre sütjük.
Bekerülési költsége:
3 tojás - 75 Ft
2 dl tej - 40 Ft
12 dkg liszt - 12 Ft
Vaníliás cukor - 30 Ft
Barack - 100 Ft
Omlós keksz - jó kérdés... 300 Ft?
Összesen kb: 600 Ft (egyéb pici dolgokat is beleszámolva)
Elkészítési idő: 40 perc
Apám! Ma, vagy holnap jön a 20 kg barackom... szerintem csinálok egy ilyet, belőle!
VálaszTörlésnagyon jól néz ki!
Kérdés: nincs otthon csak darált háztartási kekszem, az nagyon "finom" hozzá szerinted? Jah, és hány dekás egy zacskó Jó reggelt keksz? :D
VálaszTörlésSzerintem is csinálj ilyet belőle :-)
VálaszTörlésMegnéztem, 1 cs. keksz 5 dkg! Lehet érdemes volna felturbózni azért valamivel a semleges háztartási kekszet, hm? Egy kis darált dióval vagy mogyoróval, vagy kakaóval, hogy karakteresebb íze legyen. De babapiskótával is abszolút működik, ha van!
Van valamilyen mandulás kekszem, majd jól belekeverem... :D
VálaszTörlésBingó! Jó lesz!
VálaszTörlés"Bolti keksz" ugyan nincs otthon, de kétnaponta sütök egy adag zabpelyheset, majd lecsípek a kész kekszekből ennek a sütinek :)
VálaszTörlésÉpp itt dilemmázok, hogy mit csináljak a barackokkal!?? De sajnálom megsütni, inkább nyersen megeszem :)) Már az is öröm, hogy magyar barackhoz jutottam.
VálaszTörlésDe isteni a recept :)
A Jó reggelt nálam nem tud megmaradni! :))
Garffykám, úgy még finibb lesz, igazi házi keksszel :-)
VálaszTörlésAncsikám, te csak egyed a barackot amúgy maga valójában :-) Mi itt könnyen beszélünk, tudod! Könyékig vájkálunk barackban!
Nagyon szép lett!
VálaszTörlésLányok, nem muszáj kekszet, lehet jó kis tojás nélküli omlóstésztát is!
Ó, de szép és milyen finom is lehet! :))
VálaszTörlésWiseLady köszönöm! Az ötleted meg szuper!
VálaszTörlésLimara, finom volt bizony :-) Szottyosra sült barack :-)
De gyönyörű! A barackot nem lehet megunni..
VálaszTörlésAz a jó, Viki, mikor szottyosra sül a sütiben-én is úgy szeretem!!
VálaszTörlésNálam meg vár még 2 barackos süti recept-már úgy értem fotókon:)))
Napmátka, tényleg ki lehetne bírni, ha egész évben lenne igazi, napérlelte barack :-)
VálaszTörlésTrin, félig lekvár :-) Gondoltam, hogy nem rám vár a barackos süti :-))) Várom a postokat!
Naaaaaaagyon guszta!!!!! Feltétlen kifogom próbálni, pedig éppen most fogadtam meg hogy holnap nem sütök semmit. Most nagyokat nyelek itt.
VálaszTörlésNe is mondd Gizi :-) Most húztam ki a sütőből egy meggyes sütit :-)))
VálaszTörlésKedves Chef Viki, most találtam a blogodra, nem győzöm begyűjteni róla a recepteket... Gratulálok! És egy kérdés: ezt a süteményt hány fokon kell sütni? - köszi, zsuzsa
VálaszTörlés