2009. július 14., kedd

Barackos clafoutis

Sárgabarackkal és kekszmorzsa talapzattal, by Ízbolygó! Szuper ötlet, isteni finom végeredmény! Volt itthon maradék Jó reggelt! keksz, sehogy sem akart elfogyni, jól belemorzsoltam!

Azt hiszem, nem számít szentségtörésnek, ha a tejespitét az éppen érő gyümölccsel pakoljuk meg. Amúgy magyar módra :-) A tetején az érett sárgabarack szottyosra sült, maga a süti pedig olyan, mint a sült vaníliapuding... Állati! Zuram négyszer repetázott: csak állt a tál mellett, és újabb-újabb szeleteket vágott magának :-D

Kezdő konyhatündéreknek is sikerélményt hozó, villámgyorsan összeállítható, elronthatatlan, isteni desszert!

Barackos clafoutis

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 2 dl tej
  • 4 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 2 cs. vaníliás cukor/1 tk. vaníliakivonat
  • 1 mk. sütőpor
  • 5 dkg vaj
  • 3 csomag Mézes-mogyorós Jó reggelt keksz (3x5 dkg)
  • 8-10 szem sárgabarack



A kekszalappal kezdjük. Késes betétű robotgépben morzsásra zúzzuk a kekszet és összegyúrjuk 5 dkg puha vajjal. Beletapicskoljuk egy kikent kerek piteformába, és 10 percig elősütjük.

Míg sül, összedobjuk a tésztát. A tojásokat kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, csipet sóval, hozzáöntjük a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet. Érdemes ovális kézi habverővel dolgozni, garantáltan csomómentes a végeredmény.

A barackokat megmossuk, kimagvaljuk, félbevágjuk.

A megsült morzsára öntjük a nagyon híg tésztát, megpakoljuk a barackkal, és további 20-25 perc alatt készre sütjük.


Bekerülési költsége:

3 tojás - 75 Ft
2 dl tej - 40 Ft
12 dkg liszt - 12 Ft
Vaníliás cukor - 30 Ft
Barack - 100 Ft
Omlós keksz - jó kérdés... 300 Ft?

Összesen kb: 600 Ft (egyéb pici dolgokat is beleszámolva)

Elkészítési idő: 40 perc

17 megjegyzés:

  1. Apám! Ma, vagy holnap jön a 20 kg barackom... szerintem csinálok egy ilyet, belőle!

    nagyon jól néz ki!

    VálaszTörlés
  2. Kérdés: nincs otthon csak darált háztartási kekszem, az nagyon "finom" hozzá szerinted? Jah, és hány dekás egy zacskó Jó reggelt keksz? :D

    VálaszTörlés
  3. Szerintem is csinálj ilyet belőle :-)

    Megnéztem, 1 cs. keksz 5 dkg! Lehet érdemes volna felturbózni azért valamivel a semleges háztartási kekszet, hm? Egy kis darált dióval vagy mogyoróval, vagy kakaóval, hogy karakteresebb íze legyen. De babapiskótával is abszolút működik, ha van!

    VálaszTörlés
  4. Van valamilyen mandulás kekszem, majd jól belekeverem... :D

    VálaszTörlés
  5. "Bolti keksz" ugyan nincs otthon, de kétnaponta sütök egy adag zabpelyheset, majd lecsípek a kész kekszekből ennek a sütinek :)

    VálaszTörlés
  6. Épp itt dilemmázok, hogy mit csináljak a barackokkal!?? De sajnálom megsütni, inkább nyersen megeszem :)) Már az is öröm, hogy magyar barackhoz jutottam.
    De isteni a recept :)
    A Jó reggelt nálam nem tud megmaradni! :))

    VálaszTörlés
  7. Garffykám, úgy még finibb lesz, igazi házi keksszel :-)

    Ancsikám, te csak egyed a barackot amúgy maga valójában :-) Mi itt könnyen beszélünk, tudod! Könyékig vájkálunk barackban!

    VálaszTörlés
  8. Nagyon szép lett!
    Lányok, nem muszáj kekszet, lehet jó kis tojás nélküli omlóstésztát is!

    VálaszTörlés
  9. Ó, de szép és milyen finom is lehet! :))

    VálaszTörlés
  10. WiseLady köszönöm! Az ötleted meg szuper!

    Limara, finom volt bizony :-) Szottyosra sült barack :-)

    VálaszTörlés
  11. De gyönyörű! A barackot nem lehet megunni..

    VálaszTörlés
  12. Az a jó, Viki, mikor szottyosra sül a sütiben-én is úgy szeretem!!

    Nálam meg vár még 2 barackos süti recept-már úgy értem fotókon:)))

    VálaszTörlés
  13. Napmátka, tényleg ki lehetne bírni, ha egész évben lenne igazi, napérlelte barack :-)

    Trin, félig lekvár :-) Gondoltam, hogy nem rám vár a barackos süti :-))) Várom a postokat!

    VálaszTörlés
  14. Naaaaaaagyon guszta!!!!! Feltétlen kifogom próbálni, pedig éppen most fogadtam meg hogy holnap nem sütök semmit. Most nagyokat nyelek itt.

    VálaszTörlés
  15. Ne is mondd Gizi :-) Most húztam ki a sütőből egy meggyes sütit :-)))

    VálaszTörlés
  16. Kedves Chef Viki, most találtam a blogodra, nem győzöm begyűjteni róla a recepteket... Gratulálok! És egy kérdés: ezt a süteményt hány fokon kell sütni? - köszi, zsuzsa

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.