Ancsika főzött ehhez hasonlót múlt héten, ő pulykából. Minden összebeszélés nélkül, de mire postolta, az én fazekam is a hűtőben volt már :-) Hiába, no!
A tárkonyom is erőteljes növekedésnek indult a cserépben, már rimánkodott érte, hogy ízesítsek vele valami finomságot :-D Így született a leves, mely igen-igen finom és kiadós lett!
Tárkonyos sertésragu leves
Hozzávalók:
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 30 dkg sertéshús
- 2 szál petrezselyem
- 3 szál répa
- 1 kisebb fej karalábé
- 30 dkg gomba
- 2 dl tejföl
- 1 ek. ételkeményítő
- só, bors
- 1 tk. apróra vágott friss tárkony
- fél citrom
A vöröshagymát finomra vágjuk, párolni kezdjük kevés olajon. Ha már üveges, rádobjuk a felkockázott húst, fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a felkarikázott répát és petrezselymet, a kockára vágott karalábét, és a cikkekre vágott gombát. Felöntjük bőséges vízzel, sóval, borssal ízesítjük, s lassú forrásban tartva készre főzzük.
Az ételkeményítőt kevés hideg vízzel simára keverjük, beletesszük a tejfölt, majd a forró levesből apránként hozzáadagolunk kb. 2 dl-t - hőkiegyenlítés, mielőtt végzetesen összeugrik a tejföl. A leveshez csurgatjuk, 1-2 perc alatt kiforraljuk.
Ekkor adjuk hozzá a friss tárkonyt, hogy az aromája el ne illanjon, végül citromlével tesszük pikánssá.
Előkerestem a legnagyobb tányérom és egy méretes kanalat ... mehetek, ugye??? :D
VálaszTörlésNagyon régen nem ettem már ragulevest, de azt hiszem, jövő héten csinálok. Nagy kedvet adtál hozzá!
VálaszTörlésAncsinál is írtam, hogy a tárkonyos levesek nagyon bejönnek:)))))
VálaszTörlésIgen, nekem is nagyon bejönnek! :) Csatlakozom Trinityhez.
VálaszTörlésLányok, jöhettek ebédelni! Szeretettel várlak Benneteket!
VálaszTörlésok megyek
VálaszTörlés