Első olvasatra vélhetően ez jut eszébe mindenkinek: te jó isten, mi ez a rettenet?
De nem, csak elsőre bizarr! Gondoljunk a töltött paprikára! Darált hússal töltött paprikaköpeny, paradicsomszósszal. Esetleg némi főtt krumplival. Vagy az általam hőn utált paradicsomos káposztára/krumplira - jó kis fasírttal a tetején! Ismerek embereket, akik szeretik - felnézek rájuk :-)
Egy fűszeres paradicsomleves, sós alapízzel, benne krumpli és diónyi sült fasírtgombócok. Az eredeti recept odáig fajult, hogy még egy konzervnyi vörösbabbal is dúsította! Tekintettel az akkori (múlt heti) melegre mellőztem, de így is finom!
De nem, csak elsőre bizarr! Gondoljunk a töltött paprikára! Darált hússal töltött paprikaköpeny, paradicsomszósszal. Esetleg némi főtt krumplival. Vagy az általam hőn utált paradicsomos káposztára/krumplira - jó kis fasírttal a tetején! Ismerek embereket, akik szeretik - felnézek rájuk :-)
Egy fűszeres paradicsomleves, sós alapízzel, benne krumpli és diónyi sült fasírtgombócok. Az eredeti recept odáig fajult, hogy még egy konzervnyi vörösbabbal is dúsította! Tekintettel az akkori (múlt heti) melegre mellőztem, de így is finom!
Paradicsomos krumplileves fasírtgombóckákkal
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dl paradicsomlé / passzírozott paradicsom
- 4-5 szem közepes krumpli
- 1 ek. liszt
- só, bors
- bazsalikom, oregánó
A gombócokhoz:
- 30 dkg darált hús
- 1/2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, őrölt kömény
A darált húst fűszerezzük, kvázi egy hagyományos fasírtmasszát készítünk, ezúttal kenyér és tojás nélkül. Kisebb diónyi gombócokat formálunk belőle, majd serpenyőben kevés olajon, meg-megrázogatva pirosra sütjük őket.
A leveshez a vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. Lisztleszórást végzünk: ráhintjük a hagymára a lisztet, elkeverjük, kicsit pirítjuk, hogy elvegye a liszt nyers ízét, majd apránként adagolva hozzá a hideg vizet, ovális habverővel folyamatosan kevergetve felhígítjuk. Mintha egy hagymás rántást készítenénk.
Beleöntjük a paradicsomlevet, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, fűszerezzük. Ha a krumpli megpuhult, beletesszük a levesbe a fasírtgombócokat, egyet forralunk rajta, s már kész is!
Ez rettenet?:O Sem első, sem többedik olvasatra nem tűnt úgy!:) Most pedig, a képet is látva, összefut a nyál a számban! Megyek ragut készíteni.:P
VálaszTörlésSzerintem sincs szó rettenetről :) nagyon jó lehet !
VálaszTörlésJó, engem nem érdekel, hogy szerinted milyen, én kérek!:D
VálaszTörlésSedith, érzékenyebb lelkületű olvasókra tekintettel :-D Egyébként meg marha jó!
VálaszTörlésLúdanyó, tényleg finom! És gyors!
Szepyke, tudom hogy szereted a paradicsomos káposztát :-)))
Nekem sem rettenet-a töltött paprika kistestvére:))
VálaszTörlésInkább szuper!!!
Kapok én is???
Trinity, várlak! Gyere :-)
VálaszTörlésRettenet? Eszembe sem jutott! Csak megnéztem a címet, s máris fellelkesültem, milyen jó!:)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki! És ötletes is szerintem! Már a címétől éhes leszek így korán reggel.
VálaszTörlésÉrdekes,határozottan érdekes:-D.de nem rettenet.Amiben van paradicsom,meg krumpli,meg pláne hús az minden csak nem rettenet:-D
VálaszTörlésAzt gondoltam, első blikkre mindenki bizarrnak fogja találni ezt a kombinációt :-)
VálaszTörlésÉs örülök, hogy nem!