A pác valami isteni finom aromát kölcsönzött a húsnak: vörösbor, mustár, olaj, vöröshagyma - omlósan puha, szaftos és ízletes lett a végeredmény! Hozzá a hideg újkrumplisaláta... Teljesen úgy éreztük magunkat, mintha nyaralnánk valami mediterrán térségben :-)
Péntek van. Ha valaki kedvet kapna egy kis kerti sütögetéshez, teljesen időben van bepácolni a húst, összedobni a salátát, s utána szerény mosollyal besöpörni az elismeréseket, a jóleső nyögéseket, cuppogásokat!
Hozzávalók:
- 8 szelet tarja
- 2 dl vörösbor
- 2,5 dl olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- mustár
- só és bors
A tarjaszeleteket megmossuk, megszárogatjuk, sózzuk, borsozzuk. Itt helyből elakadtam: pácba só? Kiszárad a hús sütéskor! És nem! Tessék nyugodtan megsózni, folyadék utánpótlásnak ott a finom vörösbor... A hús mindkét oldalát bedörzsöljük mustárral (kb. 1 ek. hússzeletenként) és a karikára vágott vöröshagymával lerétegezzük egy tálban. Ha kész, felöntjük a vörösbor-olaj keverékével, a lényeg, hogy a folyadék fedje el teljesen a hússzeleteket. Letakarva (illatos!) hűtőbe tesszük min. 4 órára, de a legjobb, ha egész éjszakára.
Másnap a szeleteket lecsöpögtetjük, lesöpörjük róluk a hagymakarikákat, és grillen/vaslapon oldalanként kb. 5 perc alatt szaftosra-pirosra sütjük. Nyálcsordító illata van!
Hűtőhideg újkrumplisalátával kínáljuk.
Hozzávalók:
- 50 dkg újkrumpli
- 4-6 kemény tojás
- 10 dkg feta
- 10 dkg olajbogyó
- bors
- olívaolaj
Szia!
VálaszTörlés5 perc alatt átsül a tarja? Nekem hosszabb idő alatt sül meg. Így még nem próbáltam.
Edit, 5-5 perc, összesen 10 perc. A pácolt husinak ennyi idő sztem elég! Omlós lesz és szaftos.
VálaszTörlésTermészetesen az idő a hőfoktól is függ!!!
Újkrumplit ennék én is új krumplival! De sajna nincs! Most kaptam a vendégektöl vagy 5 kg-ot. Lassan már nincs belöle :(
VálaszTörlésCV, ahogy mondod, ha jól be van pácolva, hamar átsül és szaftos-zamatos lesz (lógónyelves smiley :D)
VálaszTörlésAz újkrumplival teljesen igazad van, diszkrimináció, hogy csak rövid ideig tart :(
Indítok egy aláírásgyűjtő ívet, hogy egész évben újkrumplit :-)))
VálaszTörlésAncsika, nálatok már nincs vagy még nincs?
Tudod, hogy nem vagyok nagyon húsos, de ez magával ragadó! kedvet csináltál hozzá!
VálaszTörlésNapmátka, ennek szívből örülök :-))
VálaszTörlésImádom nyáron a hideg krumplisalátát, és forró-friss husival nagyon finom tud lenni. :) Megenném most.
VálaszTörlésNem jutottam ide napközben....
VálaszTörlésÍgy aztán lehet élni, kinn, a birtokon:)))Kibírnám én is!!!
Duende, parancsolj, szedj belőle egy adagot :-)
VálaszTörlésTrinity, alkalomadtán szívesen vendégül látnálak! Itt kint! Ne lennénk ilyen messze...