Ez egy igazi nyári leves, ami talán még hidegen is finom, nem csak melegen! Elkészítése nagyon egyszerű, azért leírom, hátha valakinek ötletet adok vele :-)
Cukkini krémleves
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 közepes cukkini
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tubus zöldfűszeres krémsajt
- 1 dl tej/tejszín
- 1 csapott ek. ételkeményítő
- só, bors
A vöröshagymát, a cukkinit a reszelő durva fokán lereszeljük, kevés olajon párolni kezdjük. Ha kicsit összeesett, felöntjük vízzel, puhára főzzük. Botmixerrel pépesre zúzzuk.
A keményítőt simára keverjük a tejjel/tejszínnel, belekavarjuk a krémsajtot, a leveshez csorgatjuk. A fokhagymát hozzázúzzuk. Sóval, borssal ízesítjük, kiforraljuk.
Tetszés szerinti levesbetéttel vagy csak a'la natúr tálaljuk.
Cukkiniből én főzelékben "utazom", de ezt is ki kell próbálnom!!!
VálaszTörlésZsófi kedvence-esetleg ha neki küldenél.....
Zsófinak bármikor :-)
VálaszTörlésÉn meg főzeléket nem csináltam még sosem cukkiniből!
Levest még nem ettem cukkiniből, de azokat az izéket szeretem a tetején!:DD
VálaszTörlésÉn sem ettem még ilyet, de kifogom próbálni, nagyon jól hangzik :)
VálaszTörlésNagyon szeretem a cukkinit én is. Ez a leves szuper. Én is ki fogom próbálni, sajtot eddig nem tettem bele, de remek ötlet. Apró kérdés: ha úgy is mixeled, akkor minek lereszelni? Apróra vágva nem elég? Időt spórolnál.
VálaszTörlésSzepyke, azokat én is :-)) Hivatalos nevük rántott borsó, mi csak levesgyöngynek hívjuk.
VálaszTörlésLúdanyó, fini! Igen!
Wise Lady, nekem hamarabb megy a reszelés, mint a darabolás :-) Így meg aztán tényleg villámgyorsan megpárolódik.
Szuper Chef Viki :-), nagyon guszta a levesed :) A kiskertben meg nő már a cukkini, tegnap is szedtünk 6 darabot Manóval.
VálaszTörlésFőzeléknek is finom, tejszínnel vagy krémsajttal, és én egyéb zöldséget (murok, petr) is szoktam párolni vele.
Garffyka, látom Te is tudod, mi a jó :-) Mehetünk szüretelni?
VálaszTörlésén WiseLady receptje alapján házi krémsajtot tennék bele. hány dkg egy tubus krémsajt? köszönöm
VálaszTörlésLiliana