2009. június 17., szerda

Csirkebrassói

Ha valami gyors és finom kell! Csirke combfiléből készült = tényleg villámgyors, és pénztárca-kímélőbb, mint a melle. Szerintem finomabb is, sokkal omlósabb, szaftosabb, mint a száraz mellehúsa. Amennyi idő alatt a krumpli megsül, a hús is elkészül, s együtt, frissen-forrón már tálalható is.

Mellé egy üde uborkasaláta és már ehetünk is!


Csirkebrassói

Hozzávalók:
  • 6 db felső csirkecomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 50 dkg krumpli
  • sütéshez olaj

A combokat megmossuk, bőrüket lehúzzuk, kicsontozzuk. Vékony csíkokra vágjuk.

A hagymát finomra vágjuk (vagy reszeljük) és kevés olajon megfonnyasztjuk. Rádobjuk a húscsíkokat, erős lángon folyamatosan kevergetve addig sütjük, míg elfővi a sütés közben eresztett levét, tehát zsírjára sül. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük.

A krumplit kockára vágva forró olajban kisütjük, lecsepegtetjük, majd az elkészült hússal tálaljuk. Kb. fél óra az egész.

15 megjegyzés:

  1. Bevállalnám! sali nélkül is:)

    VálaszTörlés
  2. Igen, nekem is jöhet! Kenyér van hozzá, vagy az elfogyott a lekvárhoz?

    VálaszTörlés
  3. Max, gyertek!

    Szepyke, naná hogy kenyér nélkül :-DD Krumplihoz kenyér???

    VálaszTörlés
  4. Ide nekem is egy adagot! :D
    A fogam helye fáj ugyan, de ezt simán eltüntetném a tányérról. És igen, combból finomabb, szaftosabb, mint mellehúsából.

    VálaszTörlés
  5. Jesszus, kihúzták! Gyógyuljon meg mielőbb!!!

    Ez fini puha, ezt meg tudod rágni a másik oldalon :-)

    VálaszTörlés
  6. Bár most ebédeltem, de mire odaérek tuti meg fogok éhezni! Tegyél el nekem is!!! :)

    VálaszTörlés
  7. Én még nem ettem ma ebédet-futok:)))
    Anyu rengetegszer csinált brassóit-én imádom! Salival:))))

    VálaszTörlés
  8. Erre én is vevő lennék, nagyon szeretem, igaz rég volt nálam. Be is ütemezem.
    Egyszer próbáld meg egy kis majorannával megbolondítani, persze ha szereted az ízét.
    Dóri

    VálaszTörlés
  9. Én is csirkéből szeretem a legjobban! De régen is ettem...jó, hogy emlékeztetsz!:)

    VálaszTörlés
  10. Ancsika, mire ideérsz, már vacsiidő lesz, de bánja fene, gyertek!

    Trinity, és miért nem ebédeltél még 3 órakor?? Tessék jól viselkedni és hamm!

    Dóri, milyen jó ötlet a majoranna! Szeretem, hát hogyne szeretném!

    Napmátka, nosza! Nálunk is régen volt műsoron, és olyan jólesett!

    VálaszTörlés
  11. Szerintem is nagyon jó a csirkecomb filé, én is gyakran filézem. Mostanában több helyen láttam, hogy csont nélkül is árulják a combot... rájöttek ők is:)

    VálaszTörlés
  12. Én is jelentkezhetek még?Jut még?

    VálaszTörlés
  13. Tisztára, mint a hétvégi pulykabrassóim, csirkésítve :) de persze én is a combját pártolom!

    VálaszTörlés
  14. Kata, tényleg? Eddig csak pulykacombot láttam filézve! Ár-érték arányban az egyik legjobb húsféle szerintem!

    Belly, gyere!

    Bodza :-)

    VálaszTörlés
  15. Kedvet kaptam hozzá, lehet brassói lesz hétvégén ;-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.