Ha valami gyors és finom kell! Csirke combfiléből készült = tényleg villámgyors, és pénztárca-kímélőbb, mint a melle. Szerintem finomabb is, sokkal omlósabb, szaftosabb, mint a száraz mellehúsa. Amennyi idő alatt a krumpli megsül, a hús is elkészül, s együtt, frissen-forrón már tálalható is.
Mellé egy üde uborkasaláta és már ehetünk is!
Mellé egy üde uborkasaláta és már ehetünk is!
Csirkebrassói
Hozzávalók:
- 6 db felső csirkecomb
- 1 fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 50 dkg krumpli
- sütéshez olaj
A combokat megmossuk, bőrüket lehúzzuk, kicsontozzuk. Vékony csíkokra vágjuk.
A hagymát finomra vágjuk (vagy reszeljük) és kevés olajon megfonnyasztjuk. Rádobjuk a húscsíkokat, erős lángon folyamatosan kevergetve addig sütjük, míg elfővi a sütés közben eresztett levét, tehát zsírjára sül. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük.
A hagymát finomra vágjuk (vagy reszeljük) és kevés olajon megfonnyasztjuk. Rádobjuk a húscsíkokat, erős lángon folyamatosan kevergetve addig sütjük, míg elfővi a sütés közben eresztett levét, tehát zsírjára sül. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük.
A krumplit kockára vágva forró olajban kisütjük, lecsepegtetjük, majd az elkészült hússal tálaljuk. Kb. fél óra az egész.
Bevállalnám! sali nélkül is:)
VálaszTörlésIgen, nekem is jöhet! Kenyér van hozzá, vagy az elfogyott a lekvárhoz?
VálaszTörlésMax, gyertek!
VálaszTörlésSzepyke, naná hogy kenyér nélkül :-DD Krumplihoz kenyér???
Ide nekem is egy adagot! :D
VálaszTörlésA fogam helye fáj ugyan, de ezt simán eltüntetném a tányérról. És igen, combból finomabb, szaftosabb, mint mellehúsából.
Jesszus, kihúzták! Gyógyuljon meg mielőbb!!!
VálaszTörlésEz fini puha, ezt meg tudod rágni a másik oldalon :-)
Bár most ebédeltem, de mire odaérek tuti meg fogok éhezni! Tegyél el nekem is!!! :)
VálaszTörlésÉn még nem ettem ma ebédet-futok:)))
VálaszTörlésAnyu rengetegszer csinált brassóit-én imádom! Salival:))))
Erre én is vevő lennék, nagyon szeretem, igaz rég volt nálam. Be is ütemezem.
VálaszTörlésEgyszer próbáld meg egy kis majorannával megbolondítani, persze ha szereted az ízét.
Dóri
Én is csirkéből szeretem a legjobban! De régen is ettem...jó, hogy emlékeztetsz!:)
VálaszTörlésAncsika, mire ideérsz, már vacsiidő lesz, de bánja fene, gyertek!
VálaszTörlésTrinity, és miért nem ebédeltél még 3 órakor?? Tessék jól viselkedni és hamm!
Dóri, milyen jó ötlet a majoranna! Szeretem, hát hogyne szeretném!
Napmátka, nosza! Nálunk is régen volt műsoron, és olyan jólesett!
Szerintem is nagyon jó a csirkecomb filé, én is gyakran filézem. Mostanában több helyen láttam, hogy csont nélkül is árulják a combot... rájöttek ők is:)
VálaszTörlésÉn is jelentkezhetek még?Jut még?
VálaszTörlésTisztára, mint a hétvégi pulykabrassóim, csirkésítve :) de persze én is a combját pártolom!
VálaszTörlésKata, tényleg? Eddig csak pulykacombot láttam filézve! Ár-érték arányban az egyik legjobb húsféle szerintem!
VálaszTörlésBelly, gyere!
Bodza :-)
Kedvet kaptam hozzá, lehet brassói lesz hétvégén ;-)
VálaszTörlés