Elkészítése pofonegyszerű, a lehetőségek száma végtelen, csak a fantáziánk szab határt!
Töltött burgonyahajók
Hozzávalók:
- 10 szem közepes burgonya
- 15-20 dkg sonka
- 2-3 ek. tejföl
- snidling/medvehagyma
- újhagyma
- reszelt sajt...
A burgonyákat héjában megfőzzük, ügyelve rá, hogy ne főjön szét, ne legyen túl puha. Egyrészt szétesik, ha megpróbáljuk kivájni a belsejét, másrészt úgyis sülni fog még!
Hideg vízben kihűtjük, meghámozzuk, félbevágjuk. Karalábévájóval / kiskanállal / késsel kivájjuk a belsejét, és összekeverjük a picire kockázott vagy darált sonkával, a snidlinggel (esetleg szezonban medvehagymával), újhagymával, tejföllel, és a kivájt burgonyaforgácsokkal. Sóval, borssal ízesítjük, majd visszatöltjük a kivájt burgonyákba.
Tetejükre biggyeszthetünk egy csipet reszelt sajtot, és forró sütőbe dugjuk, míg a teteje szépen megpirul (kb. 15 perc).
A pácolt-vaslapos csirkecombokhoz ettük.
Szerintem is finom ez nagyon önmagában is vacsira!!! Klassz lehetett a vaslapon sült husival!!!! Ancsi mondja erre, hogy habzsi-dőzsi:))
VálaszTörlésÉs milyen igaza van :-)))
VálaszTörlés