A berendezést, amit előszeretettel használunk, műtárcsának hívjuk. A tárcsa egy nagy vastányér (mezőgazdasági eszközről származó...) szerencsés esetben lábakon áll, és tüzet kell alá rakni.
Ez a szerkentyű is lábakon áll, de a viszonylag nagy méretű szögletes vaslap alatt 3 szálon jön ki a láng, egy gázpalack hathatós segítségével. Ez mindig meggyullad, nincs füstje - csak lángja, eső esetén is használható teraszon vagy egyéb fedett helyen.
Használjuk is! Csak úgy magunknak sütök rajta valami finomat, vagy ha vendégek jönnek, őket nyűgözzük le a friss, illatos húsokkal. Vagy zöldséggel. Vagy gyümölccsel...
A pácot Max-tól nyúltam le: méz, mustár, olaj - utána tetszőleges fűszerek. Sosem okozott még csalódást! A méztől nem kell megijedni, nem lesz édes a végeredmény, ellenben kap egy kellemes karamelles mellékízt!
Pácolt combok
Hozzávalók:
- 8-10 felső csirkecomb
- 8 ek. olaj
- 6 ek. mustár
- 2-3 ek. méz
- őrölt bors
- egyik feléhez 2 tk. kakukkfű
- másik feléhez 2 tk. provance-i fűszerkeverék
A csirkecombokat megmossuk, bőrét lehúzzuk, kicsontozzuk.
A páchoz összekeverjük a mézet, az olajat és a mustárt, elfelezzük. Egyik felébe kakukkfüvet, másik felébe provance-i fűszerkeveréket szórunk, elkeverjük, s beleforgatjuk a combokat. Egy éjszakára hűtőbe költöztetjük.
Másnap alaposan előmelegítjük a sütőalkalmatosságunkat, pici olajat aláöntve, a pácból kiemelve - de azt nem letörölve! - pirosra sütjük a combokat. Sütés után sózzuk! Ha a pácba sót tennénk, kiszedné a húsból a nedvességet, és egy adag taplót kapnánk eredményül!
Tetszőleges - pl. héjában sült burgonya, zöldsaláta, görög saláta, stb. - körettel tálaljuk.
Mennyei, mi szintén így vagyunk a nyári fogyással:))) Bár ezek a húsok elvileg nem hízlalnak! :))
VálaszTörlésSzuper, hogy itt a jó idö és vele együtt a grill szezon is! Ezt a recit "elraktároztam". Mindenképp kipróbáljuk! :)
VálaszTörlésÉhes vagyok!!!!!!!!!!!!!!
VálaszTörlésPer pill a fogyás se nyáron-se télen nem aktuális:)))) Kit is érdekel, mikor ilyeneket látok? :)
Egy nagy adag friss salátával mennyei finom lehet!
VálaszTörlésLimara :-))) Nem is értem, hogy lehet nyáron fogyni, amikor vagy tárcsa, vagy bogrács, vagy grill :-))
VálaszTörlésAncsika, nem fogtok csalódni! Mondjuk én nagy kakukkfű mániás vagyok :-)
Trinity, irigy vagyok! A nem aktuális fogyásra :-) Mindig igyekszem magam kordában tartani!
ManóAnyó, ahogy mondod! Tessék kipróbálni :-)
Ja! Egyébként sütőben vagy gázon serpenyőben is elkészíthető!