Többször készítettem már csirkemájból házi májkrémet. Sőt, legeslegelőször Max házi májas krémjét prezentáltam, sertésmájból! Legutóbb Ízbolygónál láttam a medvehagymás verziót, és akkor már nekem is volt növényem :-)
Az övénél ez azért egy hétköznapibb recept, se tejszín, se bor - csak máj meg hagyma, amúgy rusztikusan.
A kenyér az a bizonyos medvehagymás kenyér, s Zuram egyszerűen nem bírt leállni az evéssel :-) Utána persze panaszkodott, hogy jaaaaaaaj, de jóllaktam! Telhetetlen méhecske :-)
Házi májkrém
Az övénél ez azért egy hétköznapibb recept, se tejszín, se bor - csak máj meg hagyma, amúgy rusztikusan.
A kenyér az a bizonyos medvehagymás kenyér, s Zuram egyszerűen nem bírt leállni az evéssel :-) Utána persze panaszkodott, hogy jaaaaaaaj, de jóllaktam! Telhetetlen méhecske :-)
Házi májkrém
Hozzávalók:
- 2 ek. libazsír (ennek hiányában olaj vagy sertészsír)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 50 dkg csirkemáj (vagy egyéb szárnyas mája)
- 20 levél medvehagyma
- só és tömérdek bors
A hagymát karikára vágjuk, s a megolvasztott zsírban lassan üvegesre pároljuk.
Míg a hagyma puhul, a májat megtisztítjuk, falatnyi darabokra vágjuk. Hozzádobjuk a hagymához, erős tűzön addig kevergetjük, míg a máj kifehéredik. Eztán fedő alatt, mérsékelt energián kb. 15-20 percig pároljuk.
A medvehagymát finomra vágjuk, a májhoz tesszük, 1 percig együtt pároljuk, majd sóval és sok-sok borssal ízesítjük. Botmixerrel pépesítjük. Megkóstoljuk, ha kell, korrigáljuk az ízeket.
Langyosra hűtjük, s hűtőben tároljuk.
hamm, tartom a kenyérkémet, jó vastagon kenjed, légyszí! :-)
VálaszTörlésHétvégén én is készítettem egy hasonló májkrémet, de mire lefényképeztem volna elfogyott :)
VálaszTörlésVacsorára, ha küldenél......:)
VálaszTörlésGarffyka, tarthatod! Látod benne a medvehagymát, ugye? :-)
VálaszTörlésManóAnyó, nekem is résen kellett lenni! Azon frissiben katt!
Trinity, kettes rajtszám :-)