2009. április 23., csütörtök

Csokis-ribizlis keksz

Szerda reggel. Szerdánként Zuram 6-ra jár dolgozni, s ilyenkor "csomó" időm szokott maradni, míg nekem is indulni kell - fél 8-ra. Elkereszteltük tündérszerdának, mert ez alatt a bő egy óra alatt meglepően sok mindent lehet csinálni!

Lemegy egy program a mosógépen. Klasszul lehet vasalni a felhalmozott toronyból. Viráglocsolás. Reggeli bevásárlás, piacon való bambulás. Vagy egy gyors keksz összedobása!



Fogorvos volt a délutáni program, s gondos feleségként :-) uzsonnát készítettem, hogy ne üres gyomorral menjen - ki tudja, mikor ehet utána legközelebb alapon. Megmentettem belőle magamnak 3-4 darabot, s jól tettem, mert mire hazaértem, alig maradt mutatóban! Aszalt ribizlire bukkantam a zöldségesnél - életemben először!, rögtön vettem is belőle, és alig vártam, hogy valamiben kipróbálhassam. Íme! Étcsokival az elkárhozás!


Csokis-ribizlis keksz

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 7 dkg cukor
  • 1,5 dl tej
  • pici sütőpor
  • 2 marék aszalt ribizli (vagy bármilyen aszalt gyümölcs)
  • 5 dkg durvára vágott étcsokoládé

A puha vajhoz hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd a cukrot, a tejet, a gyümölcsöt és a csokoládét.

A tészta ragadni fog, aggodalomra semmi ok! Kanállal kis halmokat kupacolunk sütőpapíros tepsire, és előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Rácson kihűtjük, hogy ropogós maradjon.

Remek kekszalap, igazság szerint bármivel variálható. Gyümölccsel, kakaóval-csokoládéval, magvakkal, fűszerekkel...





Forrás: mindmegette

5 megjegyzés:

  1. Tetszik :-)
    És már megint üres otthon a kekszes doboz ...

    VálaszTörlés
  2. Nincs az a mennyiség, ami el ne fogyna....Olyasmi lehet, mint az áfonya-nem? Azt pedig szeressssssük:)))

    VálaszTörlés
  3. Mondom, hogy plagizálás Garffyka :-)

    Trinity, aha, olyasmi! Egy falusi zöldségesnél láttam ribizlit, azelőtt és azóta sem sehol!

    VálaszTörlés
  4. Szia!

    A ribizli akkor a legjobb amikor frissen leveszed és áthúzva a fogaid között lepattanak a kis,rubinvörös szemek,egynesen a szádba,jó napmelegen{a fehér ribizli is jó de a piros az a maga a menyország.Már alig várom˘}képes vagyok zölden is bevágni,éppúgy mint a büszkét:-D

    VálaszTörlés
  5. Egyetértek :-) Mikor lesz már nyár?

    Nálunk pöszmétének hívják a büszkét :-) Imádom a pöszméteszószt, egyszerre édes és savanyú-fanyar...

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.