Ez a leves hozza a szükséges paramétereket: van benne hús, zöldség, megcifrázva almával és gyömbérrel. Nem kimondott menzakaja :-)
Almás-gyömbéres sertésragu leves
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 40 dkg sertéscomb vagy lapocka
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyem
- 2-3 közepes nagyságú burgonya
- 1 nagyobb vagy 2 kisebb alma
- 2 dl tejföl vagy tejszín
- 1 ek. ételkeményítő
- só, bors
- 1 mk. őrölt gyömbér
A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olajon megfonnyasztjuk. A húst 1x1 cm-es kockákra vágjuk, rádobjuk a hagymára, fehéredésig kevergetjük. Felöntjük vízzel (vagy húslevessel), hozzáadjuk a karikára vágott répát és petrezselymet, s lassú tűzön, fedő alatt főzöm.
Ha a hús már félig megfőtt, kb. 30-40 perc után, beletesszük a felkockázott burgonyát, és készre főzzük. Sóval, borssal ízesítjük.
Az almá(ka)t meghámozzuk, kockázzuk, a leveshez adjuk, pár percig együtt főzzük. Közben a keményítőt előbb pici hideg vízzel, majd a tejszínnel/tejföllel simára keverjük, és folyamatos kavargatás mellett a levesbe csorgatjuk.
Most adjuk hozzá az őrölt gyömbért, hogy az aromája megmaradjon, s összeforraljuk a levest a habarással.
Bizarrrrrrrr!!!! de jól hangzik! :)
VálaszTörlésNagyon pikáns lehet....Gyömbér-a kedvenced, ha jól gondolom?
VálaszTörlésHmmm, gyömbérrel még nem készítettem, itt az újabb kihívás, mert nagyon szeretem az ízét, ráadásul az almával is remekül passzol.
VálaszTörlésViki, esküszöm nem másollak ... nézd meg a mai első postom ... igaz, még a húsvéti elmaradásom pótlása.
A tegnapinál szebb napot nektek :-))
Ancsika, bizarr??? :-o Dehogy,dehogy! Isteni finom! Gyümölcs és hús, az nálatok is bejön, nem?
VálaszTörlésTrinity, mondom :-) Egy misét mindenképp megér!
Garffyka, a szürkeállomány megint? Mindjárt megyek, nézem!