Azzal a határozott elgondolással parkoltam le péntek délután a kedvenc hentesem előtt, hogy csirkecombokat veszek nála, amiket sörben szerettem volna megsütni. Erre mit látok? Káprázatosan zsenge, bőrös malachúst!
Csirke elvet, malachús kér. Lelkesen meséltem közben a fiúknak, hogy sörrel akarom megsütni, sok fokhagymával, fűszerekkel. Ajánlottak valami kész pácot, hogy próbáljam ki. Szerényen mosolyogtam, és közöltem velük, hogy én annál biztos sokkal jobbat tudok :-) Na ja, gondolhatták magukban! A kiscsaj talpig sminkben, lobogó hajjal, magas sarkú cipőben, elegáns ruhában (munkából mentem) a főzőtudományával büszkélkedik :-D Csak úgy ránézésre sokan nem is hinnék!
A malac jó kezekbe került, üzenem a hentes fiúknak :-)) A bőrös felén ejtett vágásokba hagymás-fokhagymás-köményes massza került, és sütés előtt felöntöttem sörrel. Olyan illatok terjengtek a lakásban... Nyálcsordító illatok, azt hiszem, így hívják!
Sörös-köményes malachús
Hozzávalók:
- 2 kg csontos malachús
- 8-10 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 2 tk. köménymag
- 2 dl sör
- só, bors
- bátraknak friss chili
- 1 lime
A malachúst megmossuk, bőrét mélyen bevágjuk, nyugodtan beleszaladhat kicsikét a húsba is. Besózzuk.
A vöröshagymát és a fokhagymát késes betétű robotgéppel finomra aprítjuk. Összekeverjük a 2 tk. köménymaggal, a sóval és borssal. Bátrak chilit is karikázhatnak bele, de Zuram nem bírja a csípőset.
A hagymás masszát alaposan belemasszírozzuk a húsba, jusson bőven a mélyedésekbe is! Bőrös oldalával felfelé római tálba tesszük, aláöntünk 2 dl sört. Ráfacsarjuk a lime levét, és befedjük az előzetesen min. 20 percig hideg vízben áztatott tetővel. Hideg sütőben kezdjük el sütni! Hús nagyságától függően kb. 2 óra alatt készre sütjük.
Szerecsendióval illatosított, könnyű burgonyapürével és savanyú uborkával tálaltam.
nagyon inycsiklandó lett a malacka! A hentesek meg higgyenek, amit csak akarnak! :)))
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésNagyon jól néz ki!
Nevessetek ki, de "talpig smink" nélkül én sem megyek még boltba sem...Meztelennek érzem magam...A szállodában,ahogy dolgozni kezdtem kötelező volt a szolíd smink-és megszoktam...
VálaszTörlésSzóval sminkes csajok is tudnak főzni:)))))
Hihi, majd csinálok ChefViki-s névjegykártyát, és hitetlenkedő pasiknak fogom osztogatni :-))
VálaszTörlésTrinity, én is így vagyok vele :-) A szememet még itthonra is kifestem kicsit. Nekem is a meztelen érzet jut eszembe, érzem, ha nincs rajtam :-)
Nagyon jól néz ki a húsi !!!!!!!!!
VálaszTörlésmesi
Nyelek itt nagyokat! :))
VálaszTörlésGyertek Lányok, van még belőle :-)
VálaszTörlésMesikém, rád különösen rádférne ilyen emberes kaja!
Ha ezt a férjem meglátja, biztos ez lesz a hétvégi ebéd :)
VálaszTörlés