Villámebéd – villámvacsora kategória. Tegnap este 10 óra körül fogtam hozzá, fél 11-kor már mosogattam!
Ami meglepő lehet benne, a gulyáskrém! Erről a termékről azt az emléket őrzöm, hogy ilyen-olyan rendezvényeken (farsang, osztálybuli, stb.) a reszelt sajtos szendvicsek tetejére nyomtak belőle 1-1 pöttyöt díszítésül. Aztán a reszelt sajt önálló életre kelt, amint hozzányúltunk a szendvicshez, s a gulyáskrémpötty (sajttal együtt!) aztán kivétel nélkül vagy az államra kenődött, vagy a számat maszatoltam vele össze, vagy nemes egyszerűséggel a – fehér – ruhámon landolt :-D
No erről most szó sincs, egészen diszkréten érzik az ízén, s kellemes pasztell színű lesz a végeredmény - ja és természetesen nagyon finom!
Ami meglepő lehet benne, a gulyáskrém! Erről a termékről azt az emléket őrzöm, hogy ilyen-olyan rendezvényeken (farsang, osztálybuli, stb.) a reszelt sajtos szendvicsek tetejére nyomtak belőle 1-1 pöttyöt díszítésül. Aztán a reszelt sajt önálló életre kelt, amint hozzányúltunk a szendvicshez, s a gulyáskrémpötty (sajttal együtt!) aztán kivétel nélkül vagy az államra kenődött, vagy a számat maszatoltam vele össze, vagy nemes egyszerűséggel a – fehér – ruhámon landolt :-D
No erről most szó sincs, egészen diszkréten érzik az ízén, s kellemes pasztell színű lesz a végeredmény - ja és természetesen nagyon finom!
Modenai spagetti
- Hozzávalók:
- kb. 40 dkg színhús (csirkemell, pulykamell, filézett csirkecomb, stb.)
- fél doboz csemegekukorica
- 3 dl tejszín
- 1 ek. méz
- 2 tk. gulyáskrém
- kevés olaj
- só, bors
- 50 dkg spagetti
Felteszünk melegedni egy fazék vizet, majd ha lobogva forr, sót és olajat adunk hozzá, és al dente kifőzzük a tésztát. Egy olasz filmben láttam: akkor jó a tészta, ha egy szálat kivéve a vízből, azt a konyhaszekrényre dobva odaragad. Kipróbáltam, működik :-)
A húst vékony csíkokra vágjuk, hirtelen átpirítjuk kevés olajon. Hozzáadjuk a csemegekukoricát, rácsorgatjuk a mézet, a gulyáskrémet, sózzuk, borsozzuk. Kevergetve pároljuk néhány percig, majd vékony sugárban hozzáadjuk a tejszínt, és lassú tűzön rotyogtatva sűrű mártássá főzzük.
Ennyi, ehetünk!
Jót kacagtam a tészta-trükkön:)
VálaszTörlésVan a spájzomban néhány hónapja egy gulyáskrém, amit S.J. gulyáskrémes tésztájára szántam volna, de nem vitt rá a lélek, hogy megcsináljam. Lehet, hogy ezt megfőzöm, már csak a trükk kipróbálása miatt is...
Tényleg működik, próbáld ki! Egyenesen Sophia Lorentől láttam :-D
VálaszTörlésA kaja egyébként meg tök finom!
Te Viki!most ki kinek az agyában???:)))))))
VálaszTörlésÉn is spagettit főzrem, most teszem fel reggelre:O
De a Tiédet nem ismertem, az enyém egyszerű bolognai...
És tényleg odadobtad? Megáll az eszem.....:))
Na, ezt a trükköt tuti nem fogom kipróbálni, de csak azért, mert, ha a fiam meglátná, akkor csak spaggetivel lenne kidekorálva a konyhám! :)))))
VálaszTörlésTrinity, ez már csak így marad, úgy látom :-) Egymás agyában vájkálunk, egyeztetés nélkül :-DD
VálaszTörlésTényleg odadobtam, működik!
Mian, csak egy szálról van szó, nem az egész fazékról :-) Egyetlen szálas próba biztos tetszene a fiatalembernek :-))
Szeretlek titeket!!!!!!!!!
VálaszTörléski probálom ezt most olvastam!!üdv:andras
VálaszTörlésezt egyétek meg!!!!!!!!!!!!!!!!!!
VálaszTörlésJó lett? :-)
Törlés