Stahl Judit a bűnös benne, hogy rákaptam a muffinokra, a muffinsütésre. Ahogy egyre inkább beindult a főzőműsora, majdnem minden adásban készített, sőt még azelőtt a Nők Lapjában is publikált néhány receptet.
Megszállott lettem, és egyre muffinforma után sóhajtoztam. A sóhajt meghallotta az angyalkám, s pár éve szülinapomra kaptam - rögtön kettőt :-)) Szeretem ezeket a kis sütiket, némelyiket tényleg percek alatt meg lehet kavarni, nem kell hozzá pl. tojáshabot verni, pikk-pakk kész van.
Mostanában látom a blogokon sorra feltünedezni a muffinokat - cupcake álnéven :-) Ez most egy sós verzió, Zuramnak tízórai-uzsonna gyanánt, és igen pozitív visszhangja volt!
Hawaii muffin
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg sonka
- 15 dkg konzerv ananász
- 2,5 dl tej
- 0,6 dl olaj
- 2 tojás
- 1 cs. sütőpor
- szerecsendió, só, bors
A sonkát és az ananászt kis kockákra vágjuk.
A lisztet összekeverjük a fűszerekkel és a sütőporral.
A tojást, tejet, olajat simára keverjük, beleszórjuk a sonkát és az ananászt, végül a lisztes-sütőporos keveréket.
A formát kivajazzuk vagy kibéleljük kapszlikkal. Belekanalazzuk a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.
Ilyentet még nem csináltam! De fogok!!! :))
VálaszTörlésPikáns sós muffinok...Lánykérés újra?:)))
VálaszTörlésViki, a cupcake csak annyival különbözik, hogy ott a hab a tetején....
Mian, muffinra fel! Fiiiiiiiiiinom nagyon!
VálaszTörlésTrinity, köszi :-) Ezt nem tudtam :-) A habot a tetején... Jaja, amennyire húzódozott előle, olyan lelkesen tömte aztán a szájába ;-))