Maradék húsleves izgalmas hasznosítása - villámgyorsan (ez már csak egy ilyen hét, úgy látszik).
Darált dió, curry, rengeteg petrezselyem, mindez tejszínnel aláhúzva - a még mindig hideg télvégi estékre kitűnő lélekmelegítő!
Darált dió, curry, rengeteg petrezselyem, mindez tejszínnel aláhúzva - a még mindig hideg télvégi estékre kitűnő lélekmelegítő!
Diós szárnyas-krémleves
Hozzávalók:
- 1 l (szárnyas)húsleves - lehet csalni is, 2 db kockával is működőképes
- 5 dkg darált dió
- 1 dl tejföl
- 1 dl tejszín
- 1 ek. keményítő
- 1 tk. curry
- 1 csokor petrezselyem
- opcionálisan cérnametélt
A levest felforraljuk, beletesszük a darált diót, a finomra aprított petrezselyemzöldet, a curryport. A keményítőt előbb kevés vízzel, majd a tejszínnel és a tejföllel simára kavarjuk, s a levest ovális habverővel folyamatosan kevergetve a forró folyadékba csorgatjuk. Kiforraljuk. Megkóstoljuk, ha kell, korrigáljuk az ízeket - szerintem sózni már nem kell.
A cérnametéltet külön kifőzzük, és a levessel tálaljuk, de nagyon finom levesgyönggyel is - ahogy a képen is látható :-)
Az ízvilág fokozható további 5 dkg durvára vágott, előzőleg száraz serpenyőben illatosra pirított dióval.
Ötletes, a legközelebbi húsleves rohamnál (mert a 15 literes fazekat csak színültig tudom telefőzni) kipróbálom.
VálaszTörlésIzgalmasan hangzik!
VálaszTörlésNyamiiii!
VálaszTörlés