Ananásztorta
Hozzávalók:
A piskótához:
- 5 tojás
- 5 ek. cukor
- 5 ek. liszt
- 1 tk. sütőpor
A krémhez:
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 2 cs. vaníliás cukor
- 3 ek. cukor
- 5 dl tej
- 1 ek. zselatin
- 1 dl ananászlé
- 4 dl tejszín
- 1 doboz körszeletes ananász
5 tojásból kapcsos tortaformában hagyományos, egyszerű piskótát sütünk. Rácson hűlni hagyjuk, majd kétfelé vágjuk. Tipp&trükk: robotgéppel előbb verjük fel a tojás fehérjét, adjuk hozzá kanalanként a cukrot, majd a tojássárgákat, végül a sütőporral elkevert lisztet. A végeredmény ugyanaz lesz, s csak egy edényt koszoltunk el!
A pudingport 5 dl tejjel és 3 ek cukorral előírás szerint megfőzzük, hozzákeverjük a vaníliás cukrot. 1 ek. zselatint simára keverünk 1 dl ananászlével, s a forró pudinghoz adjuk. Így 100%, hogy nem rontjuk el a zselatint, mintaszerűen meg fog "kötni". Hűlni hagyjuk.
A 4 dl tejszínt kemény habbá verjük, előbb egy kisebb mennyiséggel fellazítjuk a langyosra hűlt zselatinos pudingot, majd széles mozdulatokkal hozzákeverjük a többi habot is.
Összeállítjuk a tortát - fejjel lefelé. Egy kapcsos tortaformát két, egymáson keresztbetett folpackkal kibélelünk úgy, hogy jócskán túllógjon a szélén. Kirakjuk az ananász-körökkel. Az ananászra simítjuk a krém felét, majd rátesszük a piskótakarika felső részét úgy, hogy a vágott felét lássuk. Erre megint egy kis krémet kenünk, megszórjuk a maradék, feldarabolt ananásszal, befedjük a maradék krémmel - így az ananász nem áztatja el a piskótát. Végül az egészet beborítjuk a másik piskótakarikával úgy, hogy az alját lássuk. Így ha másnap kiborítjuk a formából, olyan lesz, mintha hagyományos technológiával töltöttük volna meg :-)
A folpack lelógó széleit ráhajtjuk a tortára, s egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap tálcára/tányérra fordítjuk, lepattintjuk a karimát, lehúzzuk a folpackot, s voilá, ott pompázik előttünk a gyönyörű - és nagyon finom - ananásztorta.
Szeretettel ajánlom Zuramnak és Max-nak névnapjuk alkalmából!
Boldog névnapot az ünnepelteknek, a tortád nagyon ígéretes, alkalomadtán megsütöm én is!
VálaszTörlésÁtadom :-)
VálaszTörlésA torta nagyon finom, jó alkalomra jó választás lesz :-))
Boldog névnapot Zuradnak....
VálaszTörlésTe Viki, hiszen akkor még félig gyerek voltál:O
Most eláruljam? Nem, nem mondom meg mennyi:))))
Mindenesetre ügyi voltál és vagy!
Szia!
VálaszTörlésNagyon szép ez a torta,egy szeletet elfogadnék belőle,csak úgy.
Boldog névnapot az ünnepeltnek!Belly
Szia,
VálaszTörlésHu nagyon jol nez ki, biztos meg fogom sutni, es a palacsinta csodat is!
Boldog nevnapot kivanok, es kellemes hetvegezest. Milyen az ido? Remelem jo. Nalunk mar strandido...
Szia!
VálaszTörlésBoldog névnapot a Zuradnak! :)
Nagyon guszta ez a torta! Biztosan nagyon finom is!
Trinity, ja, 19 éves voltam :-) De már akkor tudtam, hogy Zuram az igazi :-))
VálaszTörlésBelly, mindjárt átadom! Egyszer próbáld ki, isteni finom!!
Trixi, az idő fúúúúúúúúj de rossz! Szürkeség és eső, és még két hétig ezt mondják :-( Irigylem a strandidőt, nem is idegesítem fel magam rajta :-)
Citromfű, köszi! Finom bizony, tessék kipróbálni :-)
Csodaszép és biztosan nagyon fini is, nyami!
VálaszTörlésGratulálok a blogodhoz, nagyon ügyes vagy!
Mindennap olvasom és mindíg el vagyok kápráztatva!
Morzsafalváról, Zsuzsa!
Zsuzsa, köszönöm szépen :-)
VálaszTörlésA torta még mindig jól néz ki, Zuradnak még mindig boldog névnapot :-)
VálaszTörlésGarffyka, végre sikerült! Még mindig köszönjük szépen!
VálaszTörlésAz ajándékát is meg tudom mutatni, hogy mennyire volt jó a fantáziád :-)
Szia! Kevés változtatásokkal elkészítettem ezt a receptet! Az eredmény isteni lett! Köszi szépen, Eszter
VálaszTörlésEszter, nagyon örülök! Egészségetekre :-)
VálaszTörlésTavaly is ezt kapta a párom szülinapjára, és idén is kért tőlem, remek a recept! Szerdán újra elkészítem :)
VálaszTörlésKöszönöm!
Bianka