Beindult a márciusi vendéglátás-vendégjárás, vasárnapi ebédre valami könnyűt szerettünk volna mindenképpen. Halra szavaztunk. Aztán a boltban szembesültünk vele, hogy a snassz mezei fagyasztott hekkfilé kb. 100 Ft-nyi összegben különbözik a lazactól... Egyértelműen a lazacra böktünk.
Egyik karácsonykor készítettem már ezt a receptet, nagyon finom lett - arról nem beszélve, hogy elkészíteni is kb. 20-30 perc! Harsány színű mexikói köretet készítettem mellé, mert ettől a borongós-szürke időjárástól teljesen kész vagyok. Tessék mondani, hol késlekedik a tavasz???
Almás-szalonnás lazac
Hozzávalók:
- 5-6 szelet lazac steak (800 gr-os fagyasztott kiszerelésben kapható emberi áron)
- 2 db alma
- 5-10 dkg füstölt szalonna
- halfűszer-keverék
Köret:
- mexikói zöldségkeverék
- evőkanálnyi vaj
- mexikói fűszerkeverék
A lazacot kiolvasztjuk, felitatjuk róla a nedvességet, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. Kicsit állni hagyjuk. Vékonyan kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk őket, a tetejét megrakjuk hámozott, gerezdekre vágott almával, majd az almákat befedjük hajszálvékonyra szeletelt füstölt szalonnával. Forró sütőben a szalonna pirulásáig (kb. 15 perc) sütjük.
A fagyos zöldségkeveréket a vajon átforgatjuk, megpároljuk, fűszerkeverékkel ízesítjük, de nem sózzuk!
Szem- és ínycsiklandozó falatok!
Lazac-hmmmmmmmm, megyek!
VálaszTörlésA tavasz eddig a sarkon várakozott, de most, hogy látta ezt a finomságot, hatalmas léptekkel közeledik :-)
VálaszTörlésTrinity, várlak :-)
VálaszTörlésGarffyka, remélem hogy rohamléptekkel, nyakába véve a lábát rohan Tavasztündér!