Ő is már az ajándékba kapott tányérokon fotózva :-)) Újra a kedvenc kombinációm, gyümölcs és hús, a tetején a sajt füstölt sajt - Zuramat úgy kellett róla lepattintani, hogy másnap ebédre is maradjon egy adag!
Köret nélkül a tisztítókúrába -no cukor, no liszt - is beilleszthető (be is illesztettem), ellenben egy adag friss salátával vagy pl. tzatzikivel laktató ebéd. Ráadásul amellett, hogy isteni (naná!) párhuzamosan egyéb dolgokat is lehet művelni. Mivel nem kell mellette állni, amíg fólia alatt párolódott, konkrétan kivasaltam egy rakás ruhát :-)
Almás-sajtos karaj
Hozzávalók:
- 70 dkg karaj (vagy comb, lapocka, csirkemell, csontozott csirkecomb)
- 10 dkg (füstölt) sajt
- 2-3 db piros alma
- só, bors, provance-i fűszerkeverék
A húst szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, provance-i fűszerkeverékkel ízesítjük. Tepsibe fektetjük, kevés vizet öntünk alá, fóliával szorosan lezárjuk, és hústól függően 35-45 percig pároljuk.
Az almát megmossuk, kettévágjuk, magházát kiemeljük és kerek szeletekre vágjuk. A sajtot megreszeljük. A húsra pakoljuk az almaszeleteket, beborítjuk a reszelt sajttal. Visszadugjuk a sütőbe, míg a sajt meg nem pirul, ennyi idő az almának is bőven elég.
Krumplipürével és/vagy friss salátával tálaljuk.
A karaj is nagyon szép, na de a tányérok!!! :-)
VálaszTörlésZuram ajándéka, tudod :-)))
VálaszTörlésUgye milyen jó ízlése van?
Szépen mutat az új tányéron!!!!
VálaszTörlésSzia Pannicica!
VálaszTörlésEz a recepted, illetve az írásod megtalálható a gastro.blog.hu-n.
Lehet, hogy nem is mondok ezzel neked újat?
Gratulálok!
Dóri
Dóri, köszönöm, tudom :-) A gasztro.blog.hu-n majdnem a kezdet kezdete óta valamennyi írásom megjelenik, a gasztro.miner.hu-n pedig kb. 1 hónapja, vagy valahogy így :-)
VálaszTörlésPuszi!
Köszi a receptet.ma megcsináltam:))
VálaszTörlésKedves Névtelen :-) Köszönöm! Remélem, ízlett is :-)
VálaszTörlés