2009. február 6., péntek

Temesvári csirke

A magyar konyha egyik klasszikusának, lánykori nevén a csirkepörköltnek zöldbabbal feldobott, zöldbabbal elvarázsolt verziója. Zöldségre csak fenntartásokkal néző férfiemberek is örömmel fogyasztják, szóval hajrá!

Forrás az Ételkészítési ismeretek című enciklopédia, ott sertésbordával készült.




Temesvári csirke

Hozzávalók:

  • 2 fej vöröshagyma
  • 6 db egész csirkecomb
  • 30 dkg zöldbab
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • só, bors, pirospaprika, babérlevél

Klasszikus csirkepörköltet készítünk babérlevél hozzáadásával.

A zöldbabot sós vízben roppanósra főzzük.

Ha elkészült a pörkölt, a húsokat kiemeljük, hozzáadjuk a leszűrt zöldbabot. A tejfölben simára keverjük a keményítőt, hőkiegyenlítés után belekeverjük a zöldbabos alaplébe. Visszatesszük a lábasba a combokat, s összeforraljuk.

Főtt tésztával vagy párolt rizzsel tálaljuk.

2 megjegyzés:

  1. Zurad jól van tartva...Elhiszem, hogy naponta van lánykérés:D

    VálaszTörlés
  2. Hihi, már lassan szégyellem is :-D

    Asszem, azért a Te házad népének sincs oka panaszra :-)))

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.