Daramorzsa
Hozzávalók:
- 5 dl tej
- 25 dkg búzadara
- 3 tojás
- 8 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- csipet só
- 8-10 dkg mazsola
- 1 narancs reszelt héja
- tálaláshoz lekvár (mindenképp) és porcukor (opcionális)
A búzadarát simára keverjük a tejben, fél órára állni hagyjuk, hogy kellőképpen megduzzadhasson.
A fél óra letelte után bemelegítjük a sütőt. Míg melegszik, a tejes-darás masszához adjuk a 3 tojás sárgáját, a cukrot, vaníliás cukrot, csipet sót, belereszeljük a narancs héját. Hozzáadjuk a megmosott mazsolát is. A tojás fehérjéből kemény habot verünk, több részletben a tésztához adagoljuk, vigyázva, ne nagyon törjön össze.
Egy tepsit kikenünk margarinnal, beleöntjük a tésztát, és sütőbe dugjuk. 15 perc sülés után villával vagy fakanállal nagyobb darabokra tépdessük, s még további 10-15 percre visszatesszük sülni.
Azon forrón tányérra tesszük, ha tovább szeretnénk édesíteni, megszórjuk porcukorral, de lekvárt mindenképpen tegyünk rá!
Mifelénk is így készül, pedig jó messzire vagyunk:))) Csak annyi a különbség, hogy smarninak hívják, pedig a Te elnevezésed a jó. Ugyanis a kaisersmarn, a bécsi verzió az liszttel készül. Tehát tényleg daramorzsa...
VálaszTörlésAham, két külön desszert az alapanyag miatt, a smarni a lisztes!
VálaszTörlésSmarni: erről mindig főnévi igenév jut eszembe, és elkezdeném ragozni :-DD