Délszaki csirke római tálban
Hozzávalók:
- 4 db egész csirkecomb
- 5 dkg mazsola
- 2 alma
- 5 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1 mk. őrölt (fehér) bors
- 1 késhegynyi őrölt fahéj
- 3 szem összetört szegfűszeg
- só, bors, cukor
Köret:
- 75 dkg burgonya
- 3 nagyobb alma
- 2 fej vöröshagyma
- só, bors, kakukkfű
A római tál tetejét beáztatjuk 20 percre.
A burgonyát, hagymát, almát meghámozzuk, cikkekre vágjuk. Belehalmozzuk a római tálba, ízesítjük sóval, borssal, kakukkfűvel - megágyazunk a csirkének.
A combokat megmossuk, bedörzsöljük sóval, borssal. A vajat megolvasztjuk, ügyelve rá, hogy ne barnuljon meg. Összekeverjük a tejföllel, a citrom reszelt héjával, kifacsart levével, a fűszerekkel. A meghámozott almákat is belereszeljük. Enyhén sózzuk, s annyi cukorral ízesítjük, amennyitől kellemesen édes-savanykás, pikáns lesz. A combokat ráfektetjük az almás-burgonyás ágyra, meglocsoljuk a tejfölös-almás-citromos szósszal, megszórjuk mazsolával. Lefedjük, hideg! sütőbe toljuk kb. 70-80 percre.
Hogy-hogy senki nem ír? :OO
VálaszTörlésNagyon finomságos, gratulálok!!!Kell vennem egy római tálat nekem is, eltörött a régi és kedvet kaptam!!
Tessék szépen beruházni egy tálra, meglátod, újra a rabja leszel egy ideig :-)
VálaszTörlés