2009. január 25., vasárnap

VKF.XXII/1. - Kolbászos zöldségtál

A XXII. VKF! az első VKF!, amin önállóan veszek részt - eddig Max alkotótársaként szerepeltünk együtt, szerintem szuper kis párost alkotva :-) Aztán önállósítottak, elengedték a kezemet :-)


Ezt a fordulót Mézesmadzag hirdette meg, egytálétel témakörben. Hm, egytálétel. Legelső asszociációm az egytálételekről a régi étlapokon szereplő babgulyás és gulyásleves, mint választási lehetőség. Aztán egyszer megajándékoztak egy római tállal, és egész más dimenziókba került az egytálétel fogalma.


Ez az étel a tömérdek benne rejtező zöldség dacára a férfiaknak is bejön - cseles módon kolbász van a tetején álcaként :-D








Kolbászos zöldségtál



Hozzávalók:



  • 80 dkg nyers sütnivaló kolbász
  • 50 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 40 dkg gomba
  • 2-3 szál répa
  • 35 dkg karfiol/brokkoli - illetve tetszés és ízlés szerinti zöldségek, nekem ezek álltak rendelkezésre
  • 2 dl tejföl
  • só, bors


A római tál tetejét kb. 20 percre beáztatjuk.



A zöldségeket megtisztítjuk, kockára v. karikára vágjuk/rózsáira bontjuk. Fűszerezzük sóval, borssal. A kolbászt kihámozzuk a bélből, egyenletesen elterítjük a zöldségek tetején. Befedjük a tálat, hideg! sütőbe toljuk, s 1 órán keresztül sütjük. Végül fedelét levéve meglocsoljuk a tejföllel, s néhány percre visszatesszük a sütőbe.



A kolbász íze átjárja a zöldségeket, s a másik nem képviselői is elégedetten villázzák a végeredményt!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.