A XXII. VKF! az első VKF!, amin önállóan veszek részt - eddig Max alkotótársaként szerepeltünk együtt, szerintem szuper kis párost alkotva :-) Aztán önállósítottak, elengedték a kezemet :-)
Ezt a fordulót Mézesmadzag hirdette meg, egytálétel témakörben. Hm, egytálétel. Legelső asszociációm az egytálételekről a régi étlapokon szereplő babgulyás és gulyásleves, mint választási lehetőség. Aztán egyszer megajándékoztak egy római tállal, és egész más dimenziókba került az egytálétel fogalma.
Ez az étel a tömérdek benne rejtező zöldség dacára a férfiaknak is bejön - cseles módon kolbász van a tetején álcaként :-D
Kolbászos zöldségtál
Hozzávalók:
- 80 dkg nyers sütnivaló kolbász
- 50 dkg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 40 dkg gomba
- 2-3 szál répa
- 35 dkg karfiol/brokkoli - illetve tetszés és ízlés szerinti zöldségek, nekem ezek álltak rendelkezésre
- 2 dl tejföl
- só, bors
A római tál tetejét kb. 20 percre beáztatjuk.
A zöldségeket megtisztítjuk, kockára v. karikára vágjuk/rózsáira bontjuk. Fűszerezzük sóval, borssal. A kolbászt kihámozzuk a bélből, egyenletesen elterítjük a zöldségek tetején. Befedjük a tálat, hideg! sütőbe toljuk, s 1 órán keresztül sütjük. Végül fedelét levéve meglocsoljuk a tejföllel, s néhány percre visszatesszük a sütőbe.
A kolbász íze átjárja a zöldségeket, s a másik nem képviselői is elégedetten villázzák a végeredményt!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.