A recept tavaly télen jelent meg egy füzetkében, a kedvenc hetilapomban volt. Olyan gusztusosan, gyönyörűen fényképezték, hogy miután elolvastam a leírást, délután bevásároltam és még aznap este meg is sütöttem.
Könnyű, finom tészta, a túró miatt napokig friss marad - persze ha időközben nem tűnik el! Bátran próbálja ki bárki, aztán dagadó mellel söpörje be az elismeréseket :-))
Túrós bagett
Hozzávalók 4 db bagetthez:
- 1 ek olaj
- 1 ek ecet
- 2,5 dl víz
- 25 dkg túró
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 ek cukor
- 1 csapott ek. só
- tetszés szerint szezámmag, mák, köménymag, durva szemű só, stb.
A tészta hozzávalóit a felsorolás sorrendjében kenyérsütő gép üstjébe helyezzük, s dagasztó-kelesztő programra állítva elkészítjük a tésztát (nálam ez 1 óra 30 perc).
A megkelt tésztát lisztezett nyújtólapra borítjuk, s négy egyenlő részre vágjuk.
Hosszúkás bagett formára sodorjuk a tésztadarabokat. Kikent sütőlapra/tepsire sorakoztatjuk őket, éles késsel bevágjuk, vízzel lekenjük, ízlés szerint szezámmaggal, mákkal, köménymaggal, durva szemű sóval, stb. meghintjük.
A sütőt - kis edény vízzel az aljában - előmelegítjük 180 fokra, s a bagetteket 25 perc alatt ropogós pirosra sütjük.
Hmmm ez érdekes, mármint az hogy itt van egy olyan füzet mellettem az éjjeli szekrényen:-)
VálaszTörlésNagyin ínycsiklandó bagettek....Hozzá az előző fokhagymaleves-és máris éhes lettem, a csudába:)))
VálaszTörléskéső van:))
VálaszTörlésjav: nagyon
Viki! Úgy érted, hogy még én is meg tudnám csinálni?:-)
VálaszTörlésA&Sz&R
Kedves Viki!
VálaszTörlésKiprobaltuk a recepted, nekunk nagyon bejott.
Sutom, esszuk, ismet sutom es ismet elfogy.
Koszi. AM.
Kedves Házi Asszony!
VálaszTörlésKöszönetemet küldöm a receptért. A sütit tegnap éjjel én is megsütöttem. Az íze nagyon finom lett, és a receptben megadott értékek teljesen beváltak (főleg a sütési idő).
A tészta alja viszont elég lágy lett, és reggelre sem keményedett, szikkadt meg. Én ropogósabb aljzatot vártam. Hiába? A gőzőlgő lábas miatt?
K.F.A.