Penne fetával és olajbogyóval
Hozzávalók:
- 40 dkg penne
- 2 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 25 dkg feta
- 5 dkg dióbél
- 10 dkg magozott olajbogyó
- bazsalikom, őrölt bors, só
A tésztának felteszünk főni egy fazék vizet. Ha lobogva forr, pici olajat és sót beletéve kifőzzük a pennét.
A diót pici serpenyőben 1-2 perc alatt szárazon illatosra pirítjuk, kihűtjük és durvára daraboljuk/törjük.
A vöröshagymát és a fokhagymát késes betétű robotgépben finomra aprítjuk (illetve ennek hiányában finomra vágjuk/reszeljük). 2 ek. olajon üvegesre pároljuk. Hozzátördeljük a fetát, az apróra vágott olajbogyót s a diómorzsákat, ízesítjük bazsalikommal, őrölt borssal. Sózni nem kell, a sajt és az olajbogyó is sós! Kevergetve összemelegítjük, hogy a sajt felolvadjon, majd összeforgatjuk a kifőtt tésztával.
A mártás akár előző nap elkészíthető, nyugodtan állhat egy napot a hűtőben!
Egy pohár könnyű, finom fehérbor, és már vehetjük is elő a fényképalbumot :-))
Forrás: Stahl Judit: Enni jó!
Hihi, nem beszéltünk össze, mégis mindketten olaszost főztünk:)))
VálaszTörlésCserebere????:))
A telepátia kérem, a telepátia :-))) Azt hiszem, ez már az akut napocska- és nyárhiány jele, nem?
VálaszTörlésViki, ha sikerül Max féle sült paradicsomot készíteni nyáron, annak az olaja és esetleg 1-2 paradicsom még hozzá ... tényleg nyár-ízű :-)
VálaszTörlésSzuper! Ötlet megvéve! Miért maradtam le a paradicsomsütésről nyáron, magamnak sem tudom megmagyarázni :-o
VálaszTörlésLátom mindenki blogol serényen. ChefViki! Ezek a "kényszerblog" kaják nagyon szuperek!!
VálaszTörlésDrága Max, nagy jót tettél velem :-) A hajlamaim teljesen utat törnek maguknak...
VálaszTörlés