- Hétvégén mamiéknál voltunk, közeleg a születésnapja, szereti a puha, nem túl édes süteményeket - nosza hát!
- Névnapomra kaptam egy szilikon koszorúformát, amit még nem avattam fel - éppen itt volt már az ideje!
- A spórolós szuperben vödrös narancs akció volt, vettünk is egy vödörrel kis kétszemélyes háztartásunkba - most narancs van tízóraira, uzsonnára, éjjel-nappal narancs :-)
Narancsos-gyömbéres koszorú
Hozzávalók (a mérce a kisebb, 175 gr-os natúr joghurt pohara):
- 4 tojás
- 1,5 pohár cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 pohár natúr joghurt
- 1/2 pohár olaj
- 2 narancs
- 2,5 pohár liszt
- 1 db 5 cm friss gyömbér/1 kk. őrölt gyömbér
- 2 tk. sütőpor
- 1/2 tk fahéj
- csipet só
Robotgéppel habosra keverjük a tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral, csipet sóval. Hozzádolgozzuk a joghurtot, az olajat, a két narancs reszelt héját s az egyik narancs kifacsart levéből kb. 2 evőkanálnyit, hozzáreszeljük/szórjuk a gyömbért. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a fahéjjal, majd a tésztához adjuk. Simára keverjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát - esetemben szilikonos - formába töltjük, s 35-40 perc alatt készre sütjük. Kukkantsunk néha rá, s ha nagyon pirulna, a sütés vége előtt 10-15 perccel könnyedén borítsuk le alufóliával! Vigyázat, ha nem szilikonos formával dolgozunk, kenjük és lisztezzük ki/béleljük sütőpapírral a sütőedényt!
Variációk: püspökkenyér forma, őzgerinc forma, hagyományos kerek torta - mely akár utána meg is tölthető narancslekvárral!
Forrás: Stahl Judit: Enni jó!
Chef Viki,
VálaszTörlésnem bírom követni ezt a tempót:O
Esetleg egy szeletkét by fénypost??Nagyon jól néz ki!!!!
Ne hidd :-) Ez pénteken készült, s milyen jól jött postnak hétfőn :-)
VálaszTörlésHm, finom is nagyon, ti is szeretitek a gyömbért...