Még karácsonyra vettem egy üveg mogyorókrémet az aprósüteményekhez. Aztán szépen betettem a hűtőbe a maradékot, és nem használtam semmire. "Csak úgy", kanállal nálunk nem fogy. Mi következik ebből? Süteményt kell sütni!
Így bukkantam a mogyorókrémmel töltött muffin receptjére. Volt is itthon hozzá minden, szaporán megkevertem a tésztát, közben Zuram kikente a forma horpadásait :-) Együtt sütöttünk :-))
A tésztában méz is van, érdekes módon finomabb kihűlve, mint langyosan - pedig nem erre számítottam, csak az olvadozó mogyorókrémet tartottam szem előtt.
Mogyorókrémes muffin
Hozzávalók 12 darabhoz:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 5 dkg vaj/margarin
- 3 ek. olaj
- 2 ek. méz
- 1 tojás
- 1,5 dl tej
- 2 kk. sütőpor
- 1 cs. vaníliás cukor
- mogyorókrém
A puha margarint kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, mézzel, a tojással, hozzáadjuk a tejet és az olajat. A liszttel összekeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a kikevert, folyékony masszához. Simára keverjük.
A muffintepsi horpadásait kikenjük margarinnal. A tésztából 1-1 evőkanálnyit teszünk a formába, majd mindegyikre teszünk 1-1 tk. mogyorókrémet, s a maradék tésztamasszát is arányosan rákanalazzuk.
Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
Szia Viki!
VálaszTörlésNálunk is ez a kedvenc muffin.
Én amikor kihül a muffin, a mikróba meglangyosított mogyorókrémet kenek a sütik tetejére és megszórom egy kis kókuszreszelékkel, vagy dekor cukorral.
A gyerekek imádják rajta a színes cukorkákat.
Pusz:
Mesi
Most éppen jöhetne is 1-2 :)))
VálaszTörlésEz a reci a legjobbkor jött, ugyanis ma a lányom feldühített, amikor kierőszakolt a boltba egy csokival töltött piskótát. itthon már rögtön azon gondolkodtam, hogy hogy készithetnék hasonlót, és erre már a megoldás is itt van -így. Köszönöm
VálaszTörlésIldikó