Hozzávalók:
- 20 dkg mazsola
- 20 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 12,5 dkg margarin
- 4 tojás
- 25 dkg étcsokoládé/tortabevonó
- 1 cs. sütőpor
- 2 cs. vaníliás cukor
- 1 mk. őrölt gyömbér
A tetejére:
- 15 dkg étcsokoládé/tortabevonó
- 1 ek. olaj
A mazsolát beáztatjuk, majd lecsepegtetjük, és összekeverjük a 25 dkg-ból elvett 1 ek. liszttel, így nem süllyed a tészta aljára.
A puha margarint kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, gyömbérrel, csipet sóval. Egyenként hozzáütjük a tojásokat. A csokoládét késsel (vagy késes betétű robotgéppel) durvára vágjuk, a masszába dolgozzuk. A liszthez hozzákeverjük a sütőport, apránként hozzáadjuk a tésztaalaphoz, végül a lisztbe hempergetett mazsolát is a tésztába szórjuk, újabb keverés.
Kikent, lisztezett tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben 30-35 percig (tűpróba!!) sütjük. Rácsra fordítjuk, hogy alul-felül hűlni tudjon.
Ha kihűlt, a 15 dkg csokoládét összeolvasztjuk a kevés kis olajjal (én mikróban szoktam alacsony teljesítményen), majd a tésztára simítjuk. A máz dermedése után szeletelhető, fogyasztható.
Nagyon jól hangzik! A gyömbérrel párosított csoki-nyami:)))
VálaszTörlésLilian
Csoki-gyömbér kombó, ez maga a kárhozat!!!
VálaszTörlésFú, ez nagyon jól hangzik és kb. ugyanilyen jól is néz ki!!!
VálaszTörlésA szilvalekvárosodat azóta is emlegetem! :)
B.Ú.É.K.!