Hétköznap ez különösen jó ötlet, mert gyors és könnyű - nagy előny a hét közepén :-) Az egész megvolt annyi idő alatt, míg felforrt 7 liter víz, s kifőtt a tészta, közben simán elkészült a mártás. Mosogatással együtt cirka 30 perc :-)
Csirkemájas-gombás spagetti
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj (szív nélkül)
- 40 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl főzőtejszín
- 2 tk. ételkeményítő
- só, bors, kakukkfű
- 1 cs. spagetti
Felteszünk forrni egy nagy fazék vizet. Amíg melegszik a víz/fő a tészta, elkészül a mártás.
A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk. A csirkemájat megmossuk, falatnyi darabokra vágjuk, rádobjuk a hagymára, fehéredésig sütjük. A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, hozzáadjuk a hagymás májhoz. Fedő alatt kb. 5 percig együtt pároljuk őket, nem baj, ha levet ereszt, mártás lesz belőle! Sóval, borssal, kakukkfűvel (sok kakukkfűvel - a gyengém) fűszerezzük. Az ételkeményítőt kevés hideg vízzel simára keverjük, beletesszük a tejszínt, s behabarjuk vele a májas gombát. Egyet forralunk rajta, megkóstoljuk, ha kell, utánaízesítünk.
Forrón tálaljuk.
Újabb lánykérés volt, remélem?? :)
VálaszTörlésFincsi!
Szia,
VálaszTörlésHúúúúú de jól hangzik. Biztosan kipróbálom.