2009. január 21., szerda

Csirkemájas-gombás spagetti

Tésztát ennénk... Ne legyen sok hús benne, csak valami nagyon szolid téma.


Hétköznap ez különösen jó ötlet, mert gyors és könnyű - nagy előny a hét közepén :-) Az egész megvolt annyi idő alatt, míg felforrt 7 liter víz, s kifőtt a tészta, közben simán elkészült a mártás. Mosogatással együtt cirka 30 perc :-)





Csirkemájas-gombás spagetti

Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemáj (szív nélkül)
  • 40 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 tk. ételkeményítő
  • só, bors, kakukkfű
  • 1 cs. spagetti

Felteszünk forrni egy nagy fazék vizet. Amíg melegszik a víz/fő a tészta, elkészül a mártás.

A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk. A csirkemájat megmossuk, falatnyi darabokra vágjuk, rádobjuk a hagymára, fehéredésig sütjük. A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, hozzáadjuk a hagymás májhoz. Fedő alatt kb. 5 percig együtt pároljuk őket, nem baj, ha levet ereszt, mártás lesz belőle! Sóval, borssal, kakukkfűvel (sok kakukkfűvel - a gyengém) fűszerezzük. Az ételkeményítőt kevés hideg vízzel simára keverjük, beletesszük a tejszínt, s behabarjuk vele a májas gombát. Egyet forralunk rajta, megkóstoljuk, ha kell, utánaízesítünk.

Forrón tálaljuk.

2 megjegyzés:

  1. Újabb lánykérés volt, remélem?? :)
    Fincsi!

    VálaszTörlés
  2. Szia,

    Húúúúú de jól hangzik. Biztosan kipróbálom.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.