Hozzávalók:
- 5 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 2 ek méz
- 1 dl tej
- 2 cs. sütőpor
- csipet só
A mázhoz:
- 20 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 3 púpos ek kakaópor (cukrozatlan)
- 3 ek rum
- 20 dkg kókuszreszelék
A puha margarint habosra keverjük a cukorral, csipet sóval és a mézzel. Hozzáadjuk a tojást, a tejet, végül a sütőporral elkevert lisztet. Egy igen sűrű, ragacsos tésztát kapunk végeredményként, amit kikent-lisztezett tepsibe simítunk/tapicskolunk. Előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük (tűpróba!) Rácsra fordítjuk, hűlni hagyjuk.
Ha kihűlt, keskeny téglalapokat vágunk belőle.
A mázhoz nagyon gyenge lángon összeolvasztjuk a margarint, a cukrot, kakaóport és a rumot. Ha simára olvadtak, egyenként belemártjuk a süteménydarabokat (mondjuk két villa segítségével) s utána meghempergetjük a kókuszreszelékben.
Sütőpapíros tálcára sorakoztatjuk őket, kicsit száradni-szikkadni hagyjuk, majd hűvös helyen tároljuk.
Viki ez az egyik kedvenc sütim, de még soha nem készítettem el. Most, hogy nálad olvastam, tuti ki fogom próbálni!
VálaszTörlésMesi
Hajrá Mesi! Szabi nagyon fogja élvezni a csokival és kókusszal való maszatolást és szöszmötölést :-))
VálaszTörlés- a hozzávalók- ból kimaradt a tojás ???
VálaszTörlés